Gemeente Urk

Grote rampenoefening op Urk

Ieder jaar vindt er binnen de provincie Flevoland een grote rampenoefening plaats. Dit jaar vindt deze oefening plaats op Urk. Op zaterdag 6 november a.s. wordt deze oefening gehouden van 8.00 uur tot 15.00 uur. De oefening heeft als naam gekregen: âSchoonschip op Urkâ.

De exacte locatie waar âhetâ allemaal gaat gebeuren is een deel van het industrieterrein Zwolsehoek, in de omgeving van het bedrijf ABC Arkenbouw. Het oefenterrein wordt afgesloten. Het terrein is globaal aangegeven op onderstaande kaart.

Er oefenen veel partijen mee: Brandweer Flevoland, GHOR Flevoland, Politie Flevoland, gemeente Urk, Korps Landelijke Politiediensten, Rijkswaterstaat, Douane, Gemeenschappelijke Meldkamer Flevoland, Defensie en het Openbaar Ministerie.

Vanwege de omvang van deze oefening kunnen inwoners van Urk hier enige overlast van ondervinden. Bedrijven en bewoners van Zwolsehoek worden gevraagd hun uw auto's buiten het oefenterrein te plaatsen. Dit om ruimte aan de oefening te bieden en beschadigingen te voorkomen. Daarnaast zijn er vele hulpverleners en hulpverlenervoertuigen die meedoen. Ook in de straten net buiten het aangegeven gebied zullen de hulpdiensten te vinden zijn. Dit gebied wordt niet afgesloten.

Tijdens de oefening is het aangegeven gebied van 7.00 uur tot 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer (ook bestemmingsverkeer). Dit betekent dat niemand het gebied in of uit kan met de auto op deze zaterdag. Bedrijven en bewoners worden aangeraden hun auto's op vrijdag 5 november alvast buiten het oefengebied neer te zetten. Op zaterdag 6 november zijn vele verkeersregelaars actief, volgt u alstublieft hun aanwijzingen op.

Het is voor inwoners van Urk mogelijk de oefening van achter de afzettingen te volgen. Voor onbevoegden is het verboden het oefenterrein te betreden. Aanwijzingen van toezichthouders en verkeersregelaars dienen onverwijld te worden opgevolgd. Als gastheer wil Urk zich van zijn beste kant laten zien! Wij rekenen op ieders medewerking.