Gemeente Maasgouw


Zaterdag 6 november Nationale Natuurwerkdag Beegderheide

Natuurwerkdag Beegderheide

Op zaterdag 6 november zal er weer gewerkt worden op de Beegderheide tijdens de nationale Natuurwerkdag. Op honderden locaties binnen Nederland wordt die dag in de natuur gewerkt.

Dit jaar voor de tiende keer. Actief bijdragen aan een nog mooiere natuur en daarvan samen genieten is deze dag het motto. Op de Beegderheide gaan we proberen te voorkomen dat de heide verdwijnt door opslag van bomen en struiken. Kleine boompjes zullen worden uitgetrokken. Grotere bomen worden omgezaagd of geringd zodat ze afsterven en als nestplaats voor bijvoorbeeld spechten kunnen dienen.

Op de Beegderheide wordt in ieder geval gewerkt door leden van scoutinggroep De Terwindtvaarders uit Heel en de werkgroep Vrienden van de Beegderheide. Maar ook u kunt meedoen!

Op de Beegderheide wordt gewerkt van 9:00 tot 12:30 uur. We starten om 9:00 uur bij het informatiebord aan de Defensieweg. Kijk voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl. Op deze site kunt u zich ook opgeven voor deelname. Elke hulp is meer dan welkom! U steekt de handen uit de mouwen. De werkgroep Vrienden van de Beegderheide zorgt voor materieel en een versnapering tijdens de pauze.

De natuurwerkdag op de Beegderheide wordt georganiseerd door de werkgroep Vrienden van de Beegderheide en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting IKL in Limburg.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00