Gemeente Brummen


Doe mee aan de Natuurwerkdag in Gelderland

(Oorspronkelijke publicatie datum: 02-11-2010)

Op zaterdag 6 november kan iedereen tijdens de tiende Natuurwerkdag aan de slag in het landschap. In meer dan 35 bijzondere (natuur)gebieden in Gelderland is van alles te doen. Van het knotten van wilgen tot het maken van broeihopen voor de ringslang. Leef je uit in het landschap. Ook in Eerbeek kun je aan de slag.

Eén keer per jaar vindt de opknapbeurt van het landschap plaats. Bijna alle organisaties die met natuur en landschap te maken hebben, organiseren samen de landelijke Natuurwerkdag. Jong en oud zijn welkom om in de eigen omgeving een handje te helpen.

Aan de slag in Eerbeek
In Eerbeek in het gemeentebos tussen de Harderwijkerweg en de Veldkantweg kunnen vrijwilligers helpen met het weghalen van Amerikaanse Vogelkers door middel van handmatig trekken, uitsteken met een steekschop of afzagen met een handzaag. Verzamelpunt is bij de vijver aan de Veldkantweg ter hoogte van huisnummer 57.

Natuuruitjes te winnen
En dit jaar is er een extra feestelijke tintje; de Natuurwerkdag wordt voor de tiende keer georganiseerd. Reden voor een feestje, met taart! Iedere deelnemer krijgt een cadeautje en kan daarnaast kans maken op een natuuruitje. Wanneer je dit jaar een vriend/vriendin, broer/zus of kennis meebrengt maak je kans op een natuuruitje. In Gelderland is dat een klompenpadarrangement met overnachting in B&B De Bedstee in Huinen. Daarnaast maak je ook kans op het landelijke uitje; een midweek in een bungalow van Staatsbosbeheer!

Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen en werkkleding mee te nemen. Afhankelijk van het weer: laarzen en regenkleding. Op de locatie in Eerbeek staat thee en koffie voor je klaar.

Meedoen en aanmelden
Kijk voor meer informatie, een overzicht van alle gebieden waar je kunt helpen en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl. Klik op het kopje Meedoen. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan!