Gemeente Kaag en Braassem

Fietsverlichtingsactie
fietsverlichting

Op zaterdag 6 november 2010 wordt de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen die dag op vele locaties in de regio hun verlichting gratis laten controleren, en zo nodig laten repareren. Als een reparatie noodzakelijk is hoeft men alleen het materiaal te betalen.

Nu de dagen weer korter worden, is het belangrijk dat de verlichting van uw fiets in orde is. Zonder verlichting bent u in het donker slecht zichtbaar voor het andere verkeer. Dit kan ongelukken veroorzaken. Om hier aandacht voor te vragen organiseren de Fietsersbond en de gemeenten in de Rijnstreek ook dit jaar een fietsverlichtingsactie. Een extra reden om je verlichting op orde te hebben, is de kans op een bekeuring. De boete voor het onverlicht fietsen in het donker bedraagt 35,-- euro.

fietsverlichtingactie

fietsverlichtingactie

Op zaterdag 6 november kunnen fietsers terecht bij 18 rijwielhandelaren in de kernen van Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn en Rijnwoude en een stand aan De Vest in Alphen aan den Rijn. Daar kunt u uw verlichting gratis laten controleren. Als een reparatie noodzakelijk is, hoeft u alleen het materiaal te betalen. Er wordt dus geen arbeidsloon gerekend. Bij de kraam in Alphen aan den Rijn bestaat ook de mogelijkheid om je postcode in de fiets te laten graveren.

Kunt u niet op 6 november? In de week van 8 tot 13 november kunt u bij de 18 rijwielhandelaren terecht. In dat geval krijgt u 10% korting op de totale reparatie (materiaal en arbeidsloon).

Â

Deelnemende rijwielhandelaren in Kaag en Braassem:
* Van Raad Fietsenzaak Woubrugge, Batehof 3, Woubrugge (is zaterdag 6 november gesloten, maar doet wel mee tijdens de actieweek van 8 t/m 13 november)

* Wallet Tweewielers, Dokter Stapenseastraat 30, Leimuiden
* Schouten Tweewielers BV, Langeweg 22, Roelofarendsveen
* Profile Oude Wetering, Meerkreuk 36-40, Oude Wetering Â

Â