Gemeente Someren


6 November a.s.: Natuurwerkdag Keelven

Iedere eerste zaterdag van november wordt landelijk een natuurwerkdag gehouden. Ook Someren werkt hier aan mee. Op zaterdag 6 november aanstaande wordt door vrijwilligers gewerkt bij de vennen rondom het Keelven. Voor de natuurwerkdag kan iedereen zich opgeven.

Tijdens deze natuurwerkdag gaan vrijwilligers berkenboompjes en dennentjes verwijderen die tussen de heide groeien rondom de vennen. Het verwijderen van deze boompjes is nodig omdat de heide anders uiteindelijk weer verandert in een bos. Hierdoor zouden reptielen en water insecten hun leefgebied verliezen. Ook de oevers van de vennen zouden langzaam verdwijnen door de naalden en het bladverlies van de bomen.

De werkzaamheden bestaan uit het handmatig verwijderen van opslag van naaldbomen en berken. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen meehelpen of er voor kiezen om onder leiding van een natuurgids het natuurleerpad rondom het Keelven te lopen. Voor koffie, thee, soep en/of broodjes wordt gezorgd, evenals voor gereedschap. Geadviseerd wordt om stevige schoenen en werkkleding aan te trekken en werkhandschoenen mee te nemen.

Verzamelen

De natuurwerkdag start om 10.00 uur vanaf parkeer- en picknickplaats bij de Somerense Heide nabij de Provincialeweg Someren-Heeze. Er wordt gewerkt tot 15.00 uur.

Meer informatie/aanmelden

De natuurwerkdag in Someren wordt georganiseerd door het IVN Asten Someren en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Someren. U kunt zich aanmelden of voor meer informatie terecht op
www.natuurwerkdag.nl/meedoen/someren of contact opnemen met mevrouw R. Harel, tel. 0493-492837.