Gemeente Zwolle

Vrijwilligers aan de slag op Natuurwerkdag

Vrijwillig Landschapsonderhoud

Zaterdag 6 november 2010 is het de Natuurwerkdag. In de gemeente Zwolle zijn er twee locaties waar iedereen de handen uit de mouwen kan steken: in Windesheim en Wijthmen.

De Natuurwerkdag is de jaarlijkse aftrap voor het vrijwilligerswerk in het landschap. Vrijwilligers gaan het landschap in om door onderhoud karakteristieke landschapselementen, zoals knotwilgen, hoogstamfruitbomen en drinkpoelen in stand te houden.

Griend in Windesheim

Zaterdag wordt in Windesheim het griend op de hoek van de Fabrieksweg en de Windesheimerweg gesnoeid. Vroeger werden op dit soort velden met kleine wilgjes de takken geoogst om onder meer manden en schuttingen te vlechten.

De deelnemers verzamelen zich om 10.00 uur in het dorpshuis De Molenkamp om vervolgens naar de werklocatie te gaan. Daar wordt tot 14.00 uur gewerkt.
Aanmelden kan bij Herman ten Den, tel. (038) 853 58 39 of per e-mail: vlo@milieuraadzwolle.nl.

Drinkpoel Soeslo

Ook op Landgoed Soeslo aan het Soeslopad in Wijthmen kunnen belangstellenden aan de slag. Daar wordt met de snoeizaag houtopslag rondom een oude poel verwijderd. Iedereen die hier de handen uit de mouwen wil steken, kan zich aanmelden via het e-mailadres k.vanoene@landschap-ov.nl.

Op beide locaties wordt aanbevolen om stevige schoenen of laarzen en werkkleding mee te nemen. Voor koffie en soep wordt gezorgd. Ook kinderen zijn welkom.

museumprijs stem fundatie

gemeenteraad

gemeenteraad

meest gezocht


* trouwen

* verhuizen

* rijbewijs

* bestemmingsplan

* parkeren


* © gemeente zwolle

* proclaimer

* colofon

* laatst gewijzigd: 4 november 2010

* publicatiedatum: 4 november 2010

(not implemented)______ (not implemented)________


-Submit

Mail deze pagina

Uw naam * ____________________ Uw e-mail (xx@domain.nl), * ____________________ Naam geadresseerde * ____________________ E-mail geadresseerde (xx@domain.nl), * ____________________ Bericht


___

___

___

___

___
(not implemented)_________

http://www.zwolle.nl/artikel/Vrijwilligers-aan-de-slag-op-Natuurwerkdag .htm

Met vriendelijke groet,

(not implemented)________ (not implemented)_________