Gemeente Enschede

Dit weekend geen verkeer mogelijk onder het viaduct Hengelosestraat

Vanwege de sloop van het viaduct aan de Hengelosestraat is er dit weekend geen verkeer mogelijk tussen de Auke Vleerstraat en de Universiteit Twente. Het wegdeel onder het viaduct is vanaf vandaag gedurende het hele weekend afgesloten voor het verkeer.

In eerste instantie is besloten om tijdens de sloop de Auke Vleerstraat onder het viaduct niet af te sluiten. Na een controle tijdens de sloopwerkzaamheden is besloten om dit uit voorzorg toch te doen. Ten behoeve van de bereikbaarheid wordt het brugdek nu versneld verwijderd. Tijdens dit aankomende weekend wordt continue gewerkt met inzet van extra materieel en personeel. Naar verwachting kan het verkeer maandag voor de ochtendspits weer via de Auke Vleerstraat richting de universiteit rijden.

Met verschillende partijen zoals de politie, Connexxion en FC Twente zijn afspraken gemaakt over de omleidingsroutes. Rond de wedstrijd van FC Twente, op zaterdag 6 november 18.45 uur, wordt het verkeer via een alternatieve route omgeleid. Gedurende de rest van het weekend wordt het verkeer komende vanuit de Auke Vleerstraat via het Capitool en de Bosweg naar de UT geleid. Het verkeer van de UT naar de Auke Vleerstraat kan van dezelfde route gebruikmaken.