Ingezonden persbericht


Humanistische Prijs Haaglanden

Het Humanistisch Verbond Haaglanden reikt in de eerste week van november weer de tweejaarlijkse Humanistische Prijs Haaglanden uit. De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van ¤ 2.000. Dit jaar staat de prijs in het teken van de dialoog. De dialoog als vorm van verdraagzaamheid en van respect voor verschillen. Voor dit thema is gekozen omdat het steeds meer ontbreekt aan een open dialoog tussen personen en groepen met uiteenlopende visies. De samenleving wordt te veel gekenmerkt door verdeeldheid en polarisatie. Met de keuze voor dit thema sluit HV Haaglanden aan bij het Haagse project De Week van de Dialoog (zie de website www.denhaagindialoog.nl).

Oproep voordrachten
Kent u een persoon of organisatie, die vorm geeft aan de dialoog bijvoorbeeld als bruggenbouwer tussen groepen of visies of als rolmodel voor verdraagzaam samenleven? U kunt tot 15 oktober kandidaten voor deze prijs voordragen bij het bestuur van HV Haaglanden, Erasmusplein 87, 2532 RG Den Haag of per mail: haagland@regio.humanistischverbond.nl. Vermeldt in uw voordracht(en) de naam van de organisatie of persoon en uw argumenten. Vermeldt tevens uw eigen naam en adres. Een onafhankelijke jury (zie onder) zal de voordrachten beoordelen.

Prijsuitreiking
De jury zal op 6 november 2010 tijdens de slotbijeenkomst van de Week van de Dialoog de prijs uitreiken. Over locatie en tijdstip wordt nog geïnformeerd.