Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 oktober 2010

Uitreiking EigenWIJzebuurten Prijs in Madurodam

Stichting WijkAlliantie en Buurtlink presenteren:
De Nationale WijkBeurs!

Zaterdag 6 november 2010 is het weer zover. Voor het 3de jaar op rij organiseert stichting WijkAlliantie de jaarlijkse Nationale WijkBeurs in Madurodam in Den Haag. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met stichting Buurtlink. De Nationale WijkBeurs, voorheen de EigenWIJze Blend-it Beurs, is voor wijk- en buurtbewoners die (online) actief zijn in hun buurt of wijk. De beurs staat wederom in het teken van ontmoeting, ontspanning en kennisuitwisseling. Op deze dag wordt ook het meest EigenWIJze buurtteam van het jaar verkozen, het team dat zich het afgelopen jaar op unieke wijze heeft ingezet voor het project EigenWIJzebuurten.nl of EigenWIJzebuurten JUNIOR.

De Nationale WijkBeurs is te bezoeken van 10:00 uur tot 16:30 uur in Madurodam in Den Haag.

Aanmelden was mogelijk via www.denationalewijkbeurs.nl, maar wegens het enorme enthousiasme voor de Nationale WijkBeurs zijn alle beschikbare plaatsen in zeer korte tijd vergeven!

Op de Nationale WijkBeurs wordt dit jaar weer een volledig dagprogramma aangeboden voor jong en oud. Met als absoluut hoogtepunt de verkiezingsuitslag van het meest EigenWIJze buurtteam van het jaar. Iedereen kan vanaf nu online een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete EigenWIJze buurtteam waarna een vakjury de uiteindelijke winnaar kiest. Stemmen kan op www.denationalewijkbeurs.nl.

Programma

. Debat met oud-Tweede Kamerlid en programmamaakster Samira Bouchibti.
. Voorpremière theatershow CRUSH (één scene). Aangrijpende show over Loverboys.
. Diverse inspirerende workshops worden gegeven door o.a. Diversity Joy, de netwerkorganisatie La Red, buurtteam Akkerbloem en stichting Buurtlink.
. Humoristische en interactieve show door cabaretière Kim Goedgebure.
. Sieraden- en modeshow van Blend-it clubs Almere en Driebergen.
. De internationale dansgroep Faceless verzorgt samen met diverse muzikanten, onder wie Godly Rhythms en DJ Soes, spetterende dans- en muziekvoorstellingen.
. Alle artiesten zijn tevens als coach actief bij het jongerenproject Blend-it-Clubs van WijkAlliantie.
. Feestelijke afsluiting met de verkiezingsuitslag van het meest EigenWIJze buurtteam van het jaar met als hoofdprijs een bedrag van 2.500 euro.

Allemaal met het attractiepark Madurodam op de achtergrond, dat tevens de hele dag bezocht kan worden.

Achtergrondinformatie Stichting WijkAlliantie en Buurtlink.nl

WijkAlliantie is een onafhankelijk en landelijk netwerk van individuen, buurtteams, organisaties en bedrijven dat zich inzet voor interculturele samenwerking. WijkAlliantie faciliteert en coacht kleinschalige interculturele initiatieven van burgers. Dit doet zij door middelen, kennis en begeleiding beschikbaar te stellen aan teams van mensen die de leefbaarheid in hun wijk of stad willen vergroten. WijkAlliantie deelt haar kennis en ervaring in de vorm van bijeenkomsten, workshops, methodiekuitwisseling en advisering. www.wijkalliantie.nl. Buurtlink.nl is bestemd voor alle buurtbewoners in Nederland. Je maakt er eenvoudig kennis met al je buren. En je leest dagelijks het nieuws bij jou om de hoek. Van straatfeesten tot politieberichten. Vanzelfsprekend kun je zelf eenvoudig nieuwsberichten of andere wetenswaardigheden toevoegen. Kortom: een plaats voor en door iedereen. De Stichting Buurtlink wil met deze website het buurtgevoel in Nederland versterken. Wij geloven dat hierdoor de leefbaarheid verbetert en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. www.buurtlink.nl.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht