Gemeente Leidschendam-Voorburg


* Nieuws 2010

Doe mee aan de natuurwerkdag in Leidschendam-Voorburg

21 oktober 2010 - Ieder jaar kunnen natuurliefhebbers in heel Nederland op de eerste zaterdag van november deelnemen aan de natuurwerkdag. Dit jaar kan dat voor het eerst ook in Leidschendam-Voorburg. Iedereen die wil werken aan het behoud en het herstel van natuur en landschap in de gemeente, is van harte welkom.

Wat gaan we doen?
De natuurwerkdag is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. We gaan hakhout afzagen, bundelen en afvoeren. Voornamelijk van de elzen. Het gezaagde hout ontdoen we van de takken en voeren we vervolgens af. We bossen de takken en zagen het dikkere hout in bruikbare stammen. Het afgezaagde hout wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld als paaltjes voor afrastering.

Locatie
De gemeente Leidschendam-Voorburg realiseert meer waterbergingslocaties en wil daarmee meteen meer natuurwaarden en belevingsmogelijkheden van het water creëren. Het groene gebied tussen de Zijdesingel en de Kastelenring in Leidschendam wordt opnieuw voor waterberging ingericht. Dat ligt parallel aan het spoor van Den Haag naar Amsterdam. Op korte termijn ontstaat hier een mooi leefgebied voor flora en fauna dat goed aansluit op het aangrenzende Veenweidegebied en de Duin-Horststreek.

Verzamelpunt
Tegenover Zijdesingel 42 ( tussen de Houtduiflaan en de Torenvalklaan).

Wanneer en hoe laat?
Zaterdag 6 november 2010, van 10.00 - 16.00 uur

Benodigdheden en faciliteiten
U hoeft geen gereedschap mee te nemen, wel adviseren we om werkkleding aan te doen. Koffie, thee of iets fris is aanwezig tijdens de pauze. Er is ook een eenvoudige lunch met een kop soep.

Aanmelden
U kunt zich opgeven voor deelname via de www.natuurwerkdag.nl. Kies voor de optie "Meedoen". Bij "postcode" vult u in: 2264.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Marjoleine Peters, via info@leidschendam-voorburg.nl of via 14 070.

De locatie van de natuurwerkdag in Leidschendam