Ingezonden persbericht


Persbericht

Oktober 2010

Publieksdag honderd jaar Valeriuskliniek

De Valeriuskliniek van GGZ inGeest viert haar honderdjarig bestaan voor het publiek op zaterdag 6 november. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg opent de dag waarna de bezoekers kunnen genieten van een interessant programma met workshops, filmvoorstellingen en rondleidingen. Cabaretière Sara Kroos eindigt de dag op eigenzinnige wijze.

De publieksdag staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis én toekomst van de Valeriuskliniek, in GGZ inGeest, de samenwerking met VUmc en in psychiatrie in het algemeen. Op het programma staan onder andere rondleidingen door de Valeriuskliniek, een informatiemarkt, workshops over psychiatrie en psychiatrische aandoeningen en over werken en leren bij GGZ inGeest en diverse filmvoorstellingen.

De publieksdag vindt plaats in de aula van het Amsterdams Lyceum, Valeriusplein 15, Amsterdam. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. De officiële opening door de wethouder is om 10.00 uur. Met het optreden van cabaretière Sara Kroos worden om 16.20 uur de feestelijkheden afgesloten.

Ook worden in de week voorafgaand aan de publieksdag van 2 t/m 5 november iedere avond gratis films vertoond rond het thema psychiatrie. Achtereenvolgens worden de films Angst, In de War, Het Gelijk van mijn Tante en Familie vertoond. De films worden toegelicht door professionals en ervaringsdeskundigen. Aanmelden kan via cliëntenvoorlichting@ggzingeest.nl.

Al honderd jaar is de Valeriuskliniek in Amsterdam nationaal en internationaal een begrip. Vooruitstrevend in de zorg voor mensen met een psychiatrische aandoening waarbij veel aandacht is voor de wisselwerking tussen geest en lichaam. Vermaard is de kliniek ook vanwege haar opleiding tot psychiater. Tegenwoordig is de Valeriuskliniek één van de ruim 20 locaties van GGZ inGeest. Er bevinden zich open en gesloten opnameafdelingen voor volwassenen en ouderen.

Voor meer informatie over alle activiteiten kunt u terecht op www.ggzingeest.nl/100jaarvaleriuskliniek.

----------