Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitgifte postzegels van de Biesbosch

TNT geeft in samenwerking met Nationaal Park De Biesbosch drie Biesbosch postzegels uit. Op de postzegels staan de winnende foto's afgebeeld van een eerder dit jaar door Nationaal Park De Biesbosch georganiseerde fotowedstrijd over de Biesbosch.

De eerste postzegels worden op 6 november aanstaande door de voorzitter van Nationaal Park De Biesbosch, Jan Heijkoop, aangeboden aan Chris Kalden, landelijk directeur van Staatbosbeheer. Staatsbosbeheer is de grootste terreinbeheerder in de Biesbosch en een belangrijke speler in alle natuur- en recreatieve ontwikkelingen die momenteel in de Biesbosch plaatsvinden. Met de aanbieding van deze postbox zullen ook de prijswinnaars van de fotowedstrijd bekend worden gemaakt.

Uit de honderden inzendingen voor de fotowedstrijd werden tweeënveertig foto's door de jury bekroond met een nominatie. Uit de genomineerden zijn de zes winnende foto's gekozen. Alle genomineerde foto's zijn de komende drie maanden in een roulerende tentoonstelling te zien in de bezoekerscentra in Drimmelen en Dordrecht en in het Biesbosch Museum.

De Biesboschpostzegels zullen als velletje van drie verschillende postzegels samen met drie verschillende ansichten in een speciaal mapje, een 'postbox', verkrijgbaar zijn. Op de zegels staan drie Biesbosch dieren afgebeeld. De ansichten laten kenmerkende Biesbosch landschappen zien. Samen geven zegels en kaarten een beeld van de Biesbosch als zoetwatergetijdengebied, mysterieus en avontuurlijk, ruig en ongerept, waarin bijzondere dieren (en planten) huizen, een aantrekkelijk gebied om op ontdekkingstocht te gaan.

De 'postbox' zal vanaf 9 november verkrijgbaar zijn bij onder meer de bezoekerscentra in de Biesbosch en de regionale VVV's. In de maand november geldt een speciale actieprijs van E 3,45. Vanaf december is de prijs van de postbox E 3,95. Hiervan komt E 0,50 ten goede aan het Nationaal Park. Ook na de aangekondigde tariefsverhoging van TNT blijven de zegels bruikbaar voor brievenverzending binnen Nederland.



Ingezonden persbericht