Politie Drenthe

Zaterdag 6 november 2010

Provincie Drenthe, 06-11-2010

De politie controleert

MEPPEL Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Meppel een alcoholcontrole. Gecontroleerd werd op de N371 bij de Pijlebrug, de Berggiersweg onder de A32, de Ceintuurbaan en de Hoogeveenseweg. 294 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Dit leverde twee overtredingen op. Bij een 60-jarige automobilist uit Noordwolde werd een alcoholgehalte van 285 ugl geconstateerd. Een 18-jarige beginnend bestuurder uit Oldemarkt had een alcoholgehalte van 195 ugl. Beiden kregen een rijverbod opgelegd van respectievelijk twee en één uur en de politie maakt proces-verbaal op.

HOOGEVEEN Op de Noorderweg in Hoogeveen hield de politie vrijdagavond een 33-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (290 ugl). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van twee uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN Tijdens verkeerscontroles in en rond Assen zijn vrijdagavond 14 overtreders bekeurd. Acht keer voor het fietsen zonder deugdelijke verlichting, drie keer voor onnodig links rijden en de overige voor foutief parkeren, niet handsfree bellen en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Vandalisme

EMMEN Op de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie in de vroege zaterdagmorgen een 26-jarige man uit Emmer Compascuum aan. De zwaar beschonken man was op een geparkeerde auto geklommen waardoor deze op het dak schade opliep. De 51-jarige eigenaar deed aangifte. De verdachte is ingesloten. Zodra hij daartoe in staat is wordt er een verklaring opgenomen en zal hij in vrijheid worden gesteld. Natuurlijk kan hij rekenen op een proces-verbaal en zal hij de schade moeten vergoeden.

Gevaarlijk gedrag op snelweg

ZUIDWOLDE Op de A28 ter hoogte van de afslag Zuidwolde hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 57-jarige man uit Zwolle aan. Automobilisten op de A28 hadden de politie gebeld omdat de man autos probeerde te laten stoppen. Agenten troffen de man slapend achter het stuur van zijn defecte auto aan. Hij bleek gedronken te hebben. Op verdenking van het rijden onder invloed is hij aangehouden. Op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd die een uitslag gaf van 255 ugl. Met een rijverbod van twee uur is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief

EMMEN Beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen hielden vrijdagmiddag een 40-jarige winkeldief uit Aalden aan. De man was betrapt bij het wegnemen van een jas. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en er waren twee beveiligers en een passant voor nodig om de man onder controle te houden tot de politie er was. Op het politiebureau bekende hij de diefstal waarna hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid is gesteld.

Verkeersongevallen

VEENHUIZEN Op de Hoofdweg in Veenhuizen botste vrijdagmorgen een bestelauto achter op een stilstaande bus. De 40-jarige in Gieten wonende bestuurder van de bestelauto zag de stilstaande bus te laat. Hij raakte licht gewond en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. In de lijnbus zaten vijf passagiers. Niemand van hen raakte gewond.

EXLOO Op de Hoofdstraat in Exloo kwam vrijdagavond een 16-jarige meisje uit Erica met haar bromfiets ten val. Tijdens een regenbui verloor ze op het natte en met zand besmeurde wegdek de macht over het stuur. Het meisje raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Haar 16-jarige vriendin uit Emmen die achterop zat bleef ongedeerd.

Kabeldiefstallen

HOOGEVEEN Tussen dinsdag en vrijdag zijn vanaf bouwterreinen aan de Jos van Aalderenlaan en de Dr. G H Amshofweg in Hoogeveen meerdere stukken elektriciteitskabel gestolen. In totaal ruim 125 meter. Aan de Jos van Aalderenlaan gebeurde dat in drie opeenvolgende nachten. Aan de Dr. G H Amshofweg in de nacht van donderdag op vrijdag. Er is aangifte gedaan.

Met keukenmes op straat

HOOGEVEEN Op de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit die plaats aan. De man liep met een vrij groot keukenmes in zijn hand over straat. Mensen die de man tegenkwamen schrokken erg en belden de politie. De man werd aangehouden maar liet het mes pas vallen toen de politie dreigde pepperspray te gebruiken. Hij had gedronken. Hij is ingesloten en zal zaterdag nader worden verhoord. Het mes is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Insluiper

MEPPEL Vrijdagmiddag rond 12.30 uur heeft een nog onbekende jongeman uit een woning aan de Gerard ter Borchstraat in Meppel een tas gestolen. De bewoonster had na het doen van boodschappen haar tas op een tafel in de kamer gezet en was naar boven gegaan. Toen ze de hond hoorde blaffen en zag dat de schuttingdeur rond de tuin open stond kreeg ze argwaan. Terecht want haar tas bleek te zijn verdwenen. Omwonenden hebben rond het tijdstip een ongeveer 20-jarige jongeman gesproken die met het verhaal dat hij een bal zocht bij mensen in de tuin liep. Het gaat om een nette jongeman met kort donker haar en een getinte huidskleur. Hij was gekleed in een licht jack, mogelijk een trainingsjack, en een donkere broek. Hij sprak accentloos Nederlands. Mochten mensen deze man ergens in die omgeving hebben gezien of weten wie dit is dan vraagt de politie contact met hen op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbreker aangehouden

HOOGEVEEN Achter een leegstaande woning aan de Bentinckslaan in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Pesse aan. De politie stelde een onderzoek in na een melding van buurtbewoners die glasgerinkel hadden gehoord. Van de woning bleek een groot raam vernield te zijn. Binnen werd een jas aangetroffen. De aangehouden man is op verdenking van inbraak en/of vernieling voor nader onderzoek ingesloten.