Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-11-2010

Politie houdt toezicht in horecagebied Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 5 november op zaterdag 6 november 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht. Volgens de dienstdoende agenten was er vanwege het stormachtige herfstweer weinig publiek op straat.

De politie verrichtte in totaal vier arrestaties.

- 2x mishandeling (over en weer tussen twee inwoners van Tilburg 37/45)

- 1x rijden onder invloed op bromfiets (36 jarige Tilburger : 370 ug/l)


- 1x mishandeling (20 jarige inwoner van Helmond)

De drie geweldplegers zijn in het belang van de verdere onderzoeken in verzekering gesteld en ingesloten (project "Weekendje weg"). Verder trad de politie op tegen: wildplassen (3x), openbare dronkenschap (1x), glaswerk op straat (3x), diverse verkeersovertredingen (5x).

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Mislukte deal

TILBURG: Een 28-jarige inwoner van Tilburg werd vrijdagavond 5 november 2010 twee i-phones afhandig gemaakt. De man had geadverteerd op de veilingsite Marktplaats en twee i-phones te koop aangeboden. Daar werd op gereageerd door een nog onbekende man. De koper kwam rond 20.00 uur naar het huisadres van de verkoper aan het Professor de Moorplein. Na het testen van beide toestellen trok koper niet zijn portemonnee maar een vuurwapen. De 28-jarige verkoper moest op de grond gaan liggen, waarna de dader er vandoor ging met de twee smartphones. Op basis van de aangifte stelt de politie een nader onderzoek in.

Fietster (57) geschept door automobilist (23)

TILBURG: De politie behandelde vrijdagmiddag 5 november om 16.30 uur een verkeersongeval op de Heuvelring. Het ging om een aanrijding tussen een automobilist en een fietster. De automobilist (23 jr. uit Stamproy) reed in zijn personenauto over de Heuvelring te Tilburg in de richting van het Piusplein.
De 57-jarige Tilburgse kwam op haar fiets uit de richting van het Pieter Vreedeplein en wilde de rijbaan van de Heuvelring oversteken. Hierbij verleende ze vermoedelijke geen voorrang aan de voor haar van links komende automobilist. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster kneuzingen en een hoofdwond opliep. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zette de zaak administratief op papier voor de verzekeringsmaatschappijen en zorgde ervoor dat de fiets van het slachtoffer werd veilig gesteld.

Tijdelijk huisverbod voor huiselijk geweldpleger

TILBURG: Een 38-jarige man uit Tilburg kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van huiselijk geweld. De man bedreigde donderdag zijn echtgenote (30) met de dood. Dat deed hij bijzijn van hun drie kinderen van respectievelijk 12, 7, en 2 jaar. Het oudste kon de agenten woordelijk vertellen wat papa allemaal tegen mama gezegd had. De verdachte was al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege geweld en bedreigingen binnen zijn gezin. De man was er vandoor gegaan maar werd een dag later door de politie getraceerd, opgepakt en ingesloten. Hij kreeg zaterdag 6 november 2010 het huisverbod namens de burgemeester van Tilburg uitgereikt.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen. Het huisverbod wordt door de politie opgesteld en ondertekend door de burgemeester. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-11-2010 11:14 | © Regio Midden en West Brabant |