Politie Groningen

Zaterdag 6 november 2011

Provincie Groningen, 06-11-2010

Overval op cafetaria

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een cafetaria aan de Eikenlaan in Groningen. Vrijdagavond even voor 23 uur waren in het cafetaria geen klanten, maar nog wel drie personeelsleden aanwezig. Op enig moment kwamen twee onbekende mannen binnen die onder bedreiging van een steekwapen een geldbedrag eisten. Even later gingen ze er met een nog onbekend geldbedrag lopend vandoor. De medewerkers zijn geschrokken, maar zijn niet gewond geraakt. De twee mannen met een licht getinte huidskleur zijn vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1,80 m lang. De politie heeft direct de omgeving uitgekamd, maar de mannen niet meer aangetroffen. Verder is er een buurtonderzoek en een sporenonderzoek gedaan.

Echtpaar gered door alerte getuige

VEENDAM Een echtpaar uit Assen is vrijdagavond uit het water gered door een alerte en dappere getuige. Een 77-jarige automobiliste zat samen met haar 83-jarige man in de auto. Door onbekendheid in de omgeving en het slechte zicht, nam ze een verkeerde afslag en belandde in het naastgelegen water. De auto kwam op de kop in het water terecht. Een 24-jarige getuige kreeg het voor elkaar om de auto in het water om te draaien. Samen met andere passanten kon het echtpaar uit het water worden gehaald. Het tweetal is onderzocht door ambulancepersoneel, maar kwam er met een natpak vanaf.

Plofkraak op geldautomaat

ZUIDHORN Drie, tot nu toe, onbekende mannen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een geldautomaat opgeblazen. Het gaat om de geldautomaat van een bank aan de Hanckemalaan in Zuidhorn. Even voor vier uur s nachts werd door omwonenden een knal gehoord. Toen iemand ging kijken, bleek de geldautomaat opgeblazen te zijn. Ook was een ruit van de bank vernield. De getuige zag nog net drie mannen in een zilverkleurige auto vertrekken. De gealarmeerde politie is direct een onderzoek gestart en heeft in de omgeving uitgekeken naar het drietal en de auto. Helaas zijn ze niet meer aangetroffen. Het is nog onbekend hoeveel geld buit is gemaakt. De schade is fors. De politie onderzoekt de zaak.

Maaltijdbezorger beroofd

ZUIDWOLDE Een 17-jarige maaltijdbezorger uit Groningen is vrijdagmiddag rond 17 uur beroofd. De jongeman had juist eten bezorgd in de Schoolstraat in Zuidwolde. Plotseling zag hij twee jongemannen op een scooter. Een van de jongemannen griste de portemonnee van de maaltijdbezorger uit zijn handen. Vervolgens ging het tweetal er met de portemonnee vandoor. Het gaat om twee lichtgetinte mannen op een zilverkleurige scooter. De politie onderzoekt de zaak.

Drie gewonden bij aanrijding

ONSTWEDDE Bij een kopstaart-botsing in Onstwedde zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit Sneek botste bij de kruising 2e Barlagerweg/Sluisweg op een 53-jarige automobiliste uit Alteveer. Hij zag te laat dat de auto voor hem afremde. Bij de 30-jarige zaten een 25-jarige vrouw en drie kinderen in de auto. Alleen de vrouw raakte gewond. Zij is met onder anderen hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen zijn wel onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleken niet gewond. De 53-jarige vrouw zat samen met haar 55-jarige man in de auto. Beiden zijn met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos zijn afgesleept.

Winkeldievegge betrapt

STADSKANAAL Een 46-jarige vrouw uit Stadskanaal is vrijdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw was in een schoenenwinkel aan de Oude Markt in haar woonplaats betrapt op de diefstal van een paar schoenen. De gealarmeerde politie trof in haar tas en in haar auto nog een hoeveelheid goederen aan die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Het gaat om kleding, huishoudelijke artikelen, boeken en drink- en etenswaren. De vrouw heeft afstand gedaan van de gestolen spullen. Zij kon na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Medicijnen verloren

BEDUM Een inwoner van Bedum is vrijdagochtend medicijnen verloren. De medicijnen zijn ergens tussen De Vlijt en de Veeno kwijt geraakt. Het gaat om een doosje Alprasolan en twee doosjes Paracetamol/codeïne. De medicijnen kunnen met name voor kinderen gevaarlijk zijn bij inname. Wie de medicijnen vindt, kan deze afgeven aan het politiebureau.

Automobilisten onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN Een 46-jarige automobilist uit Den Horn moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man had op de A28 bij Haren bijna een politieauto aangereden en reed slingerend over de weg. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook een 42-jarige automobilist uit Oude Pekela moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij reed met zeer lage snelheid over de Burgemeester Engelkeslaan in Winschoten. Ook deze bestuurder slingerde behoorlijk. Bij controle gaf de man aan geen alcohol te hebben gebruikt. Vanwege vermoedens van drugsgebruik is een bloedproef van de man afgenomen. In afwachting van de uitslag van het onderzoek is de man zijn rijbewijs kwijt.

Op de Laan corpus den Hoorn in Groningen is vrijdagnacht een 53-jarige alcomobilist uit Groningen in de bosjes beland. De man was de macht over het stuur kwijt geraakt. Een getuige zag het gebeuren en alarmeerde de politie. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,8 promille alcohol. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Snorfietser zonder rijbewijs met alcohol

MIDWOLDE Een 25-jarige snorfietser uit Den Horn is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man reed over de Pasop in Midwolde. Bij controle bleek de man onder invloed van bijna 1 promille alcohol. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt voor beide overtredingen proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag 5 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Zoutkamp, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Grootegast, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 1350, aantal overtredingen: 160, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 511, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 155 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.