Eerste Hulp aan Kinderen: applicatie EHBO Kids en e-learning

06/11/2010 12:30

Het Oranje Kruis

Den Haag, 6 november 2010. De EHBO kids app biedt ouders snelle hulp bij de meest voorkomende ongelukken met kinderen. De iPhone applicatie van Het Oranje Kruis in samenwerking met Sanoma's Jongegezinnen.nl, geeft ouders tips voor het handelen in het geval van nood. Korte tekstuele instructies met praktische filmpjes laten zien hoe je een kind bij een ongeluk kunt helpen.

De e-learningmodule Eerste Hulp aan Kinderen biedt een interactieve manier om vooral de theorie te leren. Deze module is ontwikkeld door Het Oranje Kruis en het First Aid College.

Meest voorkomende ongelukken

Het Oranje Kruis stelt de zes meest voorkomende ongelukken met kinderen centraal in de app, zoals wat je als ouder kunt doen bij schaafwonden, brandwonden, vinger tussen de deur, vergiftiging en verslikken (tot 1 jaar en vanaf 1 jaar).

In geval van nood

De app bevat ook een handig menu waarin je telefoonnummers van de huisarts of weekenddokter kunt opslaan. Verkeer je in echte nood? Dan kun je met één druk op de knop 112 bellen.

Eerste Hulp door en voor iedereen

Het Oranje Kruis streeft ernaar dat zo veel mogelijk mensen eerste hulp kunnen verlenen in geval van nood. Met de app en het e-learningprogramma hoopt Het Oranje Kruis zoveel mogelijk mensen te bereiken. 'Als instructeur Eerste Hulp aan Kinderen ben ik reuze blij met deze moderne middelen' aldus Karin Heijligers. 'Hoe meer mensen iets kunnen doen, hoe beter.

Must-have voor ouders

Marieke Pijlman, productmanager Jongegezinnen.nl: "Ouders van jonge kinderen gaan vaak heel bewust om met veiligheid, maar volgen niet altijd een EHBO-cursus. Binnen Jongegezinnen.nl willen we zoveel mogelijk relevante informatie bieden voor onze doelgroep die bestaat uit zwangeren en jonge ouders. In onze ogen is deze EHBO app echt een must-have. Deze informatie van het Oranje Kruis zou elke jonge ouder op z'n mobiel moeten hebben."

De iApp EHBO Kids is verkrijgbaar in de appstore en is tijdelijk gratis!

De e-laerningmodule is te volgen via www.mijnehbo.nl





http://www.mijnehbo.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,