Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 06-11-2010

Schennispleger in winkel

ROOSENDAAL: De politie is op zoek naar een nog onbekende man die vrijdagavond 5 november 2010 schennis der eerbaarheid pleegde. De man kwam rond 19.00 uur een winkel binnen aan de Kasldonksestraat en sprak de verkoopster aan. Hij haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek en deed haar vervolgens oneerbare voorstellen. De vrouw (38) was daarvan niet gediend, waarna de man vertrok. Het gaat om een blanke man van circa 23/25 jaar oud. Hij had kort stekelig haar, en een bierbuikje. Vermoedelijk was hij van Oost-Europese afkomst.

Dronken automobilist blaast 995 ug/l: politie vordert rijbewijs in

OUD GASTEL: In de nacht van vrijdag 5 november op zaterdag 6 november 2010 controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 03.40 uur op de Karolinastraat in Oud Gastel. De 35-jarige bestuurder uit Oud Gastel had alcohol gedronken en hij viel bijna om toen hij uit zijn auto stapte. Daarnaast had hij
bloeddoorlopen ogen en sprak hij met dubbele tong. Hij was niet in staat om op straat een blaastest af te leggen. De man werd
gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van maar liefst 995 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De hoge uitslag was reden om het rijbewijs meteen in te vorderen. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twaalf uur opgelegd.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-11-2010 12:24 | © Regio Midden en West Brabant |