Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer De Greef

De heer A.J.M.H.M. de Greef is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege het vrijwilligerswerk van de heer Toon de Greef (70) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.

De heer De Greef is vanaf medio 1980 (het jaar van de oprichting van DAF Club Nederland - DCN) tot op de dag van vandaag actief binnen het bestuur van DCN.

Deze club heeft circa 2.000 leden en richt zich op het in stand houden van de door Variomatic-transmissie aangedreven personenwagens.

Vanaf het begin van zijn bestuurslidmaatschap heeft de heer De Greef zich sterk gemaakt voor de onderdelenvoorziening van de DAF's. Door zijn inzet kunnen de leden (in binnen- en buitenland) nog met hun inmiddels historische voertuig uit Eindhoven rondrijden. Belangrijk hiervoor zijn de vele contacten die decorandus had en heeft binnen de automotivesector.

Een van de initiatieven van de heer De Greef is het oprichten van een taxatiecommissie. Hierdoor konden de DCN-leden een deskundig (en erkend) taxatierapport laten opstellen.

De heer De Greef heeft er ook voor gezorgd dat de club de beschikking heeft over een uitgebreid en geoutilleerd onderdelenmagazijn van ruim
1.600 m2 (te Geldrop). Onder zijn leiding runt een ploeg vrijwilligers (14 personen) deze opslagplaats. De taken van de heer De Greef bestaan uit het begeleiden/instrueren van deze ploeg, het te woord staan van de leden/klanten, het inkopen en zo nodig laten namaken van niet meer beschikbare onderdelen (initiatief van decorandus), maar ook het bijhouden van de voorraadadministratie van het magazijn en het actualiseren van de documentatie.

De heer De Greef had ook andere kwaliteiten en wel op sportief gebied. Van 1958 tot 1992 was hij speler, maar bovenal trainer/coach van softbal- en honkbalteams bij de vereniging MBS te Geldrop. (Deze vereniging is inmiddels opgeheven). Dat decorandus ook deze activiteit meer dan 30 jaar lang verrichtte laat zien dat hij een zeer "trouwe" vrijwilliger is.

Op zaterdag 6 november 2010 organiseert DAF Club Nederland een groot Supersale evenement in het clubmagazijn te Geldrop. Mevrouw M. Fiers, loco-burgemeester, reikt de Koninklijke onderscheiding aan de heer De Greef uit.