Ingezonden persbericht


Tentoonstelling corsofoto's in Cultuurcentrum Zundert

Zundert - In het weekend van 6 en 7 november vindt de expositie plaats van de corsofotowedstrijd in Cultuurcentrum Zundert. De winnaar van de fotowedstrijd wordt bekendgemaakt op de zaterdagavond.

In het weekend van 6 en 7 november blikt Corso Zundert terug op het voorbij jaar. Centraal daarin staat de corsofotowedstrijd. Amateurfotografen hebben rond het thema corso foto's kunnen inzenden die door een deskundige jury beoordeeld zijn. De opening van de tentoonstelling vindt zaterdag 6 november om 19.00 uur plaats. Een uurtje later is de prijsuitreiking. De prijzen worden uitgereikt door corsovoorzitter Rinie van Tilburg. Dit alles vindt plaats in CultuurCentrum Zundert.

Dit jaar zijn 135 foto's ingeleverd door ruim veertig fotografen, zowel uit Zundert als daarbuiten. De jury heeft er elk jaar een flinke kluif aan. Zij bestaat uit corso-ontwerper Harry van den Broek en de Zundertse fotograaf Jan van Hasselt. Nieuw jurylid dit jaar is de Zundertse fotografe Monique de Zwart, die onder andere dit jaar nog exposeerde op BredaPhoto.

Op zondag is de fototentoonstelling geopend van 10.00 tot 17.30. Tevens is er op het podium van de grote zaal een zithoek ingericht waar de corsoliefhebber op zijn gemak kan kijken naar recente en oudere beelden van het Zundertse corso. Het hoort helemaal bij de herfstterugblik, in weemoed terugzien op wat eens was. Het volgend corso is immers nog ver weg.

Het weekend van 6 en 7 november is een herfstterugblik op het corso van 2010. De toegang is gratis.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website
www.bloemencorsozundert.nl

Noot voor de redactie (