Ingezonden persbericht



AMSTERDAM WORLD : Mediterranea!
ZAT 6 + ZON 7 NOVEMBER 2010 Melkweg Amsterdam
Eerste namen: Ojos de Brujo (Spanje) - Eleftheria Arvanitaki (Griekenland) - Cristina Branco (Portugal) - OqueStrada (Portugal)

Amsterdam World is een jaarlijks terugkerend muziekfestival; een samenwerkingsproject tussen musici en artiesten uit verschillende bruisende landen. Landen gelegen aan de Middellandse zee en landen die zich bevinden op het snijvlak van diverse Arabische en Europese culturen. Het Amsterdam World festival is altijd in Amsterdam: de oude havenstad, dat al vanaf 1602 -met de VOC- muziek uit de wereld tot ons bracht. Tijdens het festival 2007 stond Portugal en Lissabon centraal, in 2009 was dat Spanje en Barcelona. Voor de derde editie in 2010 wordt muziek uit meerdere Mediterrane landen en havensteden geprogrammeerd.

Eerste namen
Amsterdam World 2010 brengt muziek uit Spanje met de flamenco pop van Ojos de Brujo (die hun nieuwe CD presenteren) en Griekenland, dat wordt vertegenwoordigd door haar grootste zangeres: Eleftheria Arvanitaki. De bekende Portugese fado zangeres Cristina Branco zal speciale gasten ontvangen bij haar koffieconcert. Maar er is ook nieuw talent: de frisse en vrolijke mix van fado, gitaar, flamenco en ska van OqueStrada (Portugal) zal tijdens Amsterdam World voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Het festival vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 november in de Melkweg Amsterdam, in diverse zalen. Voor alle concerten zijn losse kaarten te koop. De kaartverkoop voor bovenstaande concerten is gestart. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie www.melkweg.nl en www.amsterdamworld.nl

AMSTERDAM WORLD : Mediterranea!

Zaterdag 6 november 2010
Eleftheria Arvanitaki (Griekenland) - Melkweg/Rabozaal - 20.00 uur Ojos de Brujo (Spanje) - Melkweg/Max - 21.00 uur
OqueStrada (Portugal) - Melkweg/Oude Zaal - 20.30 uur

Zondag 7 november 2010
Cristina Branco (Portugal) & special guest - Melkweg/Rabozaal - 11.00 uur