Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-11-2010

Dongense supermarkt overvallen

DONGEN: De politie onderzoekt een gewapende overval op een supermarkt aan het Looiersplein in Dongen. Het delict werd zaterdagmorgen 6 november 2010 gepleegd.
Er raakte niemand gewond. De twee daders zijn nog voortvluchtig.

Twee mannen overrompelden de twee personeelsleden die rond 07.10 uur de winkel via de achterzijde binnen wilden gaan. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de twee personeelsleden samen met hun belagers naar binnen. In het winkelpand maakten de dader een geldbedrag buit. De overvallers vluchtten na hun daad te voet in de richting van de Hoge Ham. Het gaat om twee mannen, waarvan er vermoedelijk één van negroïde afkomst was. Ze hadden ter vermomming een panty over het hoofd getrokken hadden.
Terwijl rechercheurs naar de plaats van het delict gingen, zetten diverse politie eenheden de directe omgeving af. De meldkamer
verstuurde sms-Alert bericht met het verzoek om uit te kijken naar de twee daders. Tot op heden zijn ze nog niet opgepakt. De personeelsleden raakten niet gewond maar waren wel aangedaan door de gebeurtenissen. Hen is slachtofferhulp aangeboden.

De politie vestigt de aandacht op een speciale bijeenkomst met betrekking tot overvallen en overvalpreventie. Deze avond wordt gehouden maandagavond 8 november 2010 in het Willem-II stadion in Tilburg en is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers. Het verminderen van de kans op overvallen en advies over hoe te handelen bij een overval komen die avond aan de orde. De bijeenkomst is een initiatief van de Kamer van Koophandel, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant (RPC) en gemeenten in de regio Tilburg.
Aanmelden en meer informatie: http://www.rpcmiddenenwestbrabant.nl/

Kijk voor overvallen preventietips en een overzicht van alle recente overvallen (Google maps)
op www.politiemwb.nl

Brand op zolder door wietplantage

WAALWIJK: Op zaterdagmorgen 6 november 2011 ontstond er brand op de zolder van een woning aan de Kamperfoeliestraat in Waalwijk. De bewoner was op dat moment niet thuis.
Het vuur werd omstreeks 11.30 uur ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle maar stuitte op de zolderverdieping op een hennepkwekerij.
De omvang van deze wietplantage is op dit moment nog niet bekend. De politie gaat daar onderzoek na verrichtten zodra het veilig is om het pand te betreden.
De naast gelegen woning liep rook- en waterschade op.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, wateroverlast en zoals in de geval brandgevaar. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vrouw (38) doet aangifte van mishandeling tegen echtgenoot (36)

WAALWIJK: De politie kwam vrijdagavond 5 november 2010 om 23.30 uur in actie bij huiselijk geweld in Waalwijks gezin. De 38-jarige vrouw meldde dat haar echtgenoot haar mishandeld had naar aanleiding van relatieproblemen. Volgens de vrouw was ze door haar dronken man geslagen en deed aangifte. De 36-jarige man werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht Daar werd hij in verzekering gesteld en ingesloten. Omdat er al eerder sprake is geweest van huiselijk geweld wordt de mogelijkheid bekeken om de verdachte een tijdelijk huisverbod op te leggen. De politie heeft Bureau Jeugdzorg over de gebeurtenissen op de hoogte gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Onder invloed tegen een lantaarnpaal

DONGEN: Een 26-jarige inwoner van Dongen meldde in de nacht van vrijdag 5 november op zaterdag 6 november 2010 dat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Kerkstraat in Dongen. Volgens de man moest hij om 03.00 uur uitwijken voor een overstekende kat en botste daardoor tegen een lantaarnpaal. Er was alcohol in het spel. Om die reden werd de verdachte gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 460 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-11-2010 14:21 | © Regio Midden en West Brabant |