Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 06-11-2010

Auto te water: bestuurder overlijdt

BREDA: De hulpverleningsdiensten rukten vrijdagavond 5 november 2010 uit omdat er aan de Salesdreef een auto te water was geraakt. Duikers van de brandweer troffen in een auto in het Markkanaal een overleden man aan. De identiteit van het slachtoffer kon tot op heden nog niet officieel worden vastgesteld.

Een getuige zag rond 21.00 uur vanaf een brug het schijnsel van autolichten auto in het water en waarschuwde direct de brandweer en de politie. Duikers van de brandweer gingen te water en troffen in de inmiddels gezonken auto het stoffelijk overschot aan van een bejaarde man. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. De politie houdt rekening met meerdere scenario's. Een van de mogelijkheden is dat de man door een ongeval in het kanaal terecht is gekomen en vanwege zijn hoge leeftijd niet tijdig uit de auto is kunnen komen. Het is valt ook niet uit te sluiten dat het slachtoffer onwel werd en vervolgens te water is geraakt met zijn auto.

Politie onderzoekt gewapende overval slijterij

BREDA: De politie onderzoekt een gewapende overval op een slijterij aan het Nieuwe Haagdijk. Het delict werd gepleegd op vrijdagmiddag 5 november 2010.

Twee mannen dreigden rond 17.30 uur met een vuurwapen twee aanwezige personen in de zaak en gingen er met de kassalade vandoor. De overvallers verlieten het pand en ontkwamen te voet in de richting van de Haagweg. Terwijl rechercheurs naar de plaats van het delict gingen, zetten diverse politie eenheden de directe omgeving af. De meldkamer verstuurde sms-Alert bericht met het verzoek om uit te kijken naar de twee daders. Het zou gaan om twee getinte mannen waarvan er een petje droeg. De ander had een capuchon over zijn hoofd.

Kijk voor overvallen preventietips en een overzicht van alle recente overvallen (Google maps)
op www.politiemwb.nl

Man (62) bedolven onder omvallende muur

ZUNDERT: Een 62-jarige man uit Zundert is zaterdagmorgen 6 november 2010 om het leven gekomen toen hij onder een omvallende muur terecht kwam.

Het noodlottige ongeval gebeurde omstreeks 10.45 uur bij een woning aan de Burgemeester Manderslaan. De man was (in opdracht) bezig met verbouwingswerkzaamheden. Daarbij moest aan de achterzijde van het huis een muur (van ca. 1,80 x 3,00 meter) verwijderd worden. Tijdens de sloopwerkzaamheden viel de muur onverwacht om, waarbij het slachtoffer onder het puin terecht kwam. Hulpverleningsdiensten hebben hem nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Ook het medisch personeel van de traumahelikopter is nog aanwezig geweest om hulp te bieden. Er raakten geen andere personen gewond. De politie heeft de Arbeidsinspectie en de technische recherche
ingeschakeld om onderzoek te doen naar de toedracht van dit trieste ongeval.

Politie houdt toezicht op uitgaanspubliek in Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag 5 november op zaterdag 6 november 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Volgens de dienstdoende agenten was er vanwege het stormachtige herfstweer weinig publiek op straat. Naarmate de avond vorderde kwamen er steeds meer grote groepen stappers de stad. Er waren twee grote feesten met bekende dj's, die veel publiek trokken.

De politie verrichtte in totaal vijf arrestaties

- 2 x mishandeling / openlijke geweldpleging (19 jr Breda /16 jr Oud Gastel)

- 1 x mishandeling buschauffeur (18 jr Breda)

- 1 x belediging politie (19 jr Tilburg)

- 1 x belemmeren politie tijdens arrestatie / verzet ( 18 jr Goirle) De geweldplegers zijn in het belang van de verdere onderzoeken in verzekering gesteld en ingesloten (project "Weekendje weg")
Verder trad de politie op tegen:

-2 x wildplassen

-1 x overnachten in Valkenbergpark

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Ramkraak op elektronicazaak

BREDA: De politie onderzoekt een ramkraak die plaatsvond in de nacht vrijdag 5 november op zaterdag 6 november 2010. Vijf daders reden rond
02.45 uur met een auto tegen de voordeur van een elektronicazaak aan het Kruisvoort. Door het ontstane gat konden ze naar binnen. In korte tijd werden meerdere dure fototoestellenen en mobiele telefoons gestolen. Toen de politie arriveerde, zag ze daders met hoge snelheid wegrijden de A-16 op richting Rotterdam. De agenten gingen er achteraan maar moesten al snel de achtervolging staken. Door de enorme hoge snelheid waren de daders snel uit het zicht verdwenen.
Beveiligingscamera's hebben de inbraak geregistreerd. Aan de hand van deze beelden, de aangifte en het sporenonderzoek stelt de politie een nader onderzoek in

Onwel geworden automobiliste botst tegen stadsbus

BREDA: Een 72-jarige vrouw uit Breda overleed vrijdagmiddag 5 november nadat zij onwel geworden was. Haar onwel wording leidde tot een verkeersongeval op de Bavelselaan.

Het noodlottige incident gebeurde omstreeks 13.30 uur. De vrouw reed in haar personenauto over de Bavelselaan in de richting van de Nieuwe Wolfslaarlaan. Ter hoogte van een bouwterrein werd ze vermoedelijk onwel achter het stuur. Ze schampte met haar auto in eerste instantie een stadsbus, die ze voorbij reed. Vervolgens botste ze achterop een geparkeerd bestelbus met laadbak, die langs de kant van de weg stond. De vrouw is niet meer aanspreekbaar geweest. Inspanningen van de gewaarschuwde hulpverleningsdiensten mocht niet meer baten. De vrouw overleed op de plaats van het ongeval, vermoedelijk tengevolge van een beroerte.

De bewuste lijnbus betrof lijn 6 van Veolia en was onderweg naar Bavel. In de bus zaten de buschauffeur (45) en diverse passagiers die getuige waren van het ongeval. Zij bleven ongedeerd. Na verhoor zijn zij met een andere bus verder vervoerd. Ook de bestuurder (54) van de bestelbus raakte niet gewond. Hij was bezig met laad- en loswerkzaamheden op het moment van het ongeval. Alle betrokken is slachtofferhulp aangeboden.

Na de identificatie van het slachtoffer informeerde de politie de nabestaande over de trieste gebeurtenissen. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde
voertuigen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-11-2010 14:38 | © Regio Midden en West Brabant |