Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio, 06-11-2010

Uden - Zaterdagochtend omstreeks 00.30 uur is een 19-jarige man uit Odiliapeel aangehouden op de Markt. Hij zou 17-jarige vrouw uit Uden hebben geslagen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Boxmeer - Een 19-jarige man uit Mill is zaterdagochtend rond 02.50 uur op de Spoorstraat aangehouden. De man werd een uitgaansgelegenheid uitgezet, maar hij wilde niet vertrekken. Toen de portier de man na vier keer waarschuwen wegduwde, sloeg de verdachte de portier. Hierop ontstond een handgemeen. Agenten die ter plaatse waren hielden de man uit Mill aan.

's-Hertogenbosch - Op de Karrenstraat is zaterdagochtend om 02.30 uur een 21-jarige man uit Drunen aangehouden voor mishandeling. Hij zou in een uitgaansgelegenheid een 22-jarige Bosschenaar hebben geslagen. De Bosschenaar hield er een snee in zijn gezicht en een gebroken tand aan over. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Toen agenten ter plaatse kwamen voor deze melding, zagen zij dat een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch een 20-jarige man uit Drunen sloeg. Ook deze verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld in het kader van weekendje weg. De politie onderzoekt de zaak.

Geweldplegers die in het weekend in het uitgaansleven van 's-Hertogenbosch en Rosmalen worden opgepakt lopen de kans om het weekend in een politiecel door te brengen. In overleg met justitie kan de politie besluiten om een geweldpleger tot maandag vast te houden. In het weekend wordt onderzoek gedaan naar het incident en op maandag krijgt de verdachte te horen wat de gevolgen zijn van zijn gedrag. Het doel van deze aanpak is het terugdringen van het aantal geweldsincidenten in het uitgaansleven. 'Weekendje weg' begint op vrijdagavond en geldt voor meerderjarige geweldplegers.