Kennisevenement HCC!digital trekt bijna 10.000 bezoekers

06/11/2010 17:02

HCC

HCC!digital heeft dit weekend, vrijdag 5 en zaterdag 6 november, in de Jaarbeurs Utrecht bijna 10.000 bezoekers getrokken. Tijdens het evenement maakten bezoekers kennis met de laatste digitale ontwikkelingen. Organisator HCC, de vereniging van computergebruikers, is tevreden over het verloop van het kennisevenement. Petra Claessen, directeur/bestuurder HCC: "HCC!digital is zeer positief ontvangen. We hebben goed ingespeeld op de behoefte van de digitale consument door het delen van kennis en een persoonlijke benadering centraal te stellen."

Bezoekers aan HCC!digital volgden presentaties en workshops over thema's als games, digitale fotografie, mobile life, home entertainment, veilig gebruik van internet, social media en andere maatschappelijke thema's. Daarnaast was er een markt waar innovatieve producten werden gedemonstreerd en verkocht.

Kennis uitwisselen

HCC!digital is het nieuwe evenement van HCC. De HCC!dagen vormden sinds een aantal jaar een belangrijk onderdeel van het Home Multimedia Event (HME). Nu HME dit jaar niet doorging besloot HCC zelf weer een groot evenement te organiseren. Petra Claessen: "Voor onze 115.000 HCC-leden en alle digitale consumenten is het belangrijk om fysiek bij elkaar te komen. Om kennis uit te wisselen, deskundigheid te bevorderen en elkaar te ontmoeten. Samen met maatschappelijke en commerciële organisaties hebben we een lezingen- en workshopprogramma van hoog niveau neergezet."