Ingezonden persbericht



Beide rijders van STIPA-Molenaar Racing GP in top 10 in Valencia

Beide STIPA-Molenaar Racing GP-rijders zijn er in de laatste kwalificatie van het seizoen wederom geslaagd in de top 10 te eindigen. In de GP Generali de la Comunitat Valenciana greep Luis Salom in zijn thuis-Grand Prix de tweede startrij en zal morgen vanaf de achtste positie de race starten. Randy Krummenacher kwam tot de tiende startpositie en begint de wedstrijd vanaf de derde startrij.

In de derde vrije training op de zaterdagochtend kwam Luis Salom tot een tiende tijd en Randy Krummenacher sloot de sessie af op de elfde plaats. Beide kampte op vrijdag met chassisproblemen die grotendeels werden opgelost in de derde vrije training.

Na de trainingssessie in de ochtend werkte het STIPA-Molenaar Racing GP-team hard om de afstelling van het chassis nog verder te verbeteren. Uiteindelijk resulteerde dit in een keurige achtste positie voor Luis Salom en een tiende plaats voor Randy Krummenacher.

Randy Krummenacher (10e, 1:41.451):

"Vandaag ging het stukken beter dan gisteren. We hebben nog steeds niet de perfecte afstelling maar we zijn op de goede weg. Ik ben tevreden met de tiende startplaats, zeker gezien de problemen die we hadden. Het zit ook erg dicht bij elkaar en ik weet dat mijn racepace voor morgen goed is. Ik wil het seizoen afsluiten met een top 6-plaats en met een goede start denk ik dat dat mogelijk is."

Luis Salom (8e, 1:41.371):

"Ik baal een beetje van mijn laatste ronde. Ik had een goede slipstream achter Marc Marquez en ik kon hem goed bijhouden. Helaas remde Sandro Cortese mij eruit in de tweede bocht en daardoor verloor ik veel tijd. Uiteindelijk kostte mij dat twee plekken, maar ik sta nog steeds op de tweede startrij. Ik reed een aantal keren een 41.3 en ik denk dat deze rondetijden in de race mij een top 6 kunnen opleveren. Ik zal in ieder geval alles geven om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. "

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com