Politie Zeeland


---

1971-2010 Helft fietsen terug bij eigenaar
Op zaterdag 6 november werd een fietskijk ochtend georganiseerd op het politiebureau Achter de Houttuinen in Middelburg. De ochtend werd door ruim 300 mensen bezocht. Van de 45 fietsen die de politie na onderzoek aantrof werden in totaal 25 fietsen aan de rechtmatige eigenaren terug gegeven.

Op elke laatste maandag van de maand kunnen in bureau Vlissingen gestolen fietsen worden bekeken. Aankondigingen hiervan staan in de lokale bladen. De politie toont op haar site www.politie.nl/zeeland ook deze aankondiging en foto's van gestolen fietsen die daar gestald staan. Aangezien een groot deel van de fietsen via het doen van aangifte terug zijn bezorgd, raad de politie aan om altijd aangifte te doen. Dit kan heel eenvoudig via internet: www.politie.nl/zeeland. Hebben mensen deze mogelijkheid niet dan kunnen ze altijd langskomen voor het doen van aangifte op het dichtstbijzijnde bureau.

1916-2010 Politie vindt groot aantal gestolen fietsen terug, Middelburg
De laatste paar maanden werden veel fietsen gestolen in de binnenstad van Middelburg. Naar aanleiding hiervan is de politie begonnen met een onderzoek. Dit resulteerde in het terugvinden van 45 fietsen in Middelburg. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Van 10 fietsen heeft de politie de rechtmatige eigenaren kunnen achterhalen omdat deze aangifte hadden gedaan van vermissing/diefstal van hun rijwiel. Van de resterende 35 fietsen was geen aangifte gedaan. Deze fietsen staan op het politiebureau te wachten op hun eigenaar. Daarom organiseert de politie in Middelburg een kijkochtend op het politiebureau Achter de Houttuinen. U bent van harte welkom op zaterdag 6 november a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur. Vergeet u niet een bewijs, zoals een aankoopnota of fietssleutel, mee te nemen van uw vermiste fiets.

Uit bovenstaand bericht blijkt maar weer eens dat het belangrijk is om altijd aangifte te doen. Hoe meer aangiftes er binnenkomen, hoe duidelijker het wordt welke problemen er spelen. U kunt ook aangifte doen via onze internetsite www.politie.nl/Zeeland.