Ingezonden persbericht


Brede steun voor kandidatuur Kim Putters als lijsttrekker PvdA Eerste Kamer

Binnen de PvdA bestaat brede steun voor de kandidatuur van Kim Putters voor het lijsttrekkerschap van de PvdA bij de Eerste Kamerverkiezingen in 2011. Dat blijkt uit de steunbetuigingen die Putters de afgelopen weken heeft ontvangen. Kim Putters reageert verheugd: "De speculatie of zich nog meer kandidaten gaan aanmelden neemt met de dag toe. De steun die ik de afgelopen weken en dagen heb ontvangen sterkt mij echter in mijn eigen kandidatuur."

Putters wil in de Eerste Kamer een stevige 'realitycheck' op het kabinetsbeleid uitvoeren: kan het en mag het? Kim Putters: "Sociale, financiële en culturele uitsluiting accepteert de PvdA niet. Ook niet in de Eerste Kamer." Omdat bij veel onderwerpen de solidariteit tussen generaties centraal staat zoekt Putters de samenwerking met jong en oud. "Ik merk dat PvdA leden die boodschap delen, van Mohammed Mohandis tot Ed van Thijn, en van Lea Bouwmeester tot Klaas de Vries."

De komende weken gaat de campagne echt van start. Tijdens vier landelijke debatten zullen de kandidaten met elkaar in debat gaan. Daarnaast bezoekt Putters de komende weken talloze PvdA afdelingen, en voert hij online campagne.