Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SPORTHOTEL CARLTON DE BRUG ZET ZICH IN VOOR BOUW HEPPIE HOTEL

FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL ÉN GUINNESS WORLD RECORDS

Mierlo, september 2010 - Carlton Hotel Collection bestaat 25 jaar en dat wordt in Carlton De Brug in het Brabantse Mierlo op gepaste manier gevierd: spectaculair en sportief. Onderdeel van het hotel is De Brug Active, een ultramodern sportcentrum waar het op zaterdag 6 en zondag 7 november actiever dan ooit belooft te worden. Dan vindt namelijk het CycleMadness V The Final Edition evenement plaats: 100 mensen gaan 25 uur spinnen onder de bezielende leiding van instructeurs en wielerprofs Michael Boogerd en Tom Boonen. Er staat dan ook veel op het spel. Niet alleen gaat de volledige opbrengst van de sponsorgelden naar Stichting Heppie, die zich inzet voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben, er wordt ook een poging gedaan drie Guinness World Records te verbreken.

Te gekke fietsgekte
Het Cyclemadness V The Final Edition evenement doet haar naam eer aan. Maar liefst 400 deelnemers gaan in twee shifts van acht uur de indoor cycling uitdaging aan. Of beter gezegd: drie uitdagingen. De grootste indoor cycling fietsafstand in 24 uur, de meeste spinners in 24 uur en de grootste afstand afgelegd op een spinningbike in 1 minuut. Als alles volgens plan verloopt, worden er op 6 en 7 november drie Guinness World Records verbroken. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar zijn sportieve mensen voor nodig. Niet alleen de instructeurs en wielerprofs Michael Boogerd en Tom Boonen, maar ook deelnemers die op de spinningbike de records bij elkaar trappen. Het deelnamegeld voor de hele rit is ¤100, het is ook mogelijk een shift van acht uur - zaterdag van 16.00 tot 24.00 uur of zondag van 09.00 tot 17.00 uur mee te doen voor ¤65.

Heppie hotel
Fietsen tijdens CycleMadness V The Final Edition doe je niet alleen voor de records, je doet het ook voor de kinderen. Stichting Heppie staat met enthousiaste vrijwilligers en ambassadeur Rene Froger klaar voor kids die extra aandacht nodig hebben. Momenteel is stichting Heppie bezig met het bouwen van een hotel in Mierlo en daar is geld voor nodig. De opbrengst van sponsorgelden van CycleMadness V The Final Edition gaat naar stichting Heppie, zodat de kinderen straks in hun eigen "Heppie hotel" kunnen verblijven. Dat is in alle mogelijke opzichten helemaal sporthotel Carlton De Brug: dit sportieve hotel op een steenworp van de prachtige Stabrechtse Heide, zet zich met liefde in voor de bouw van een collega-hotel.

Doe mee!
CycleMadness V The Final Edition begint op zaterdag 6 november om 16.00 uur en eindigt op zondag 7 november om 17.00 uur. Iedere deelnemer laat zich sponsoren door familie en vrienden en haalt zo geld binnen voor Stichting Heppie. Bij het deelnamegeld - ¤100 voor het hele event of ¤65 voor een achtuur shift - is eten en drinken inbegrepen. Tijdens het evenement worden de spinners met licht en geluidshows gemotiveerd en ook de instructeurs staan voor ze klaar. Tevens is het de bedoeling dat de spinners gesponsord worden door 'het thuisfront', familie, vrienden, bekenden, collega's, noem maar op! "We zien toch allemaal graag onze eigen spinner voor bijvoorbeeld 25 euro minimaal 8 uur spinnen en zich in het zweet werken". Aldus Han Breteler General Manager van Carlton de Brug. Wie meer wil weten of zich in wil schrijven surft naar www.cyclemadness.nl.

Carlton 25 years celebrating the senses
Carlton Hotel Collection werd in 1985 opgericht als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd; eigenaar en oprichter is Peter N. Salussolia. Na 25 jaar bestaat de hotelgroep uit tien viersterrenhotels, waarvan zeven in Nederland, twee in Groot-Brittannië en één in België. Elk hotel wordt geëxploiteerd door een gedreven team onder leiding van de General Manager die het hotel beheert als ondernemer. De hotelgroep onderscheidt zich daardoor niet alleen vanwege de grote diversiteit aan hotels, maar ook door een persoonlijke, warme en gastvrije sfeer. Carlton Hotel Collection streeft naar het verder versterken van haar positie in de hotelbranche door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels. In 2010 zal Carlton op diverse locaties festiviteiten organiseren die aansluiten bij de warmte en gastvrijheid die de hotels uitstralen. Kookdemonstraties, proeverijen, een wine & food fair, jazzmiddagen in huiskamersetting en een d averende beachparty... Zie voor meer informatie www.carlton.nl.