Ingezonden persbericht


Nieuwe namen Latin Dance Night

Timbalive, KiT en La Fiesta toegevoegd aan programma

Het programma van de zeventiende Latin Dance Night op zaterdag 6 november is bijna compleet. Naast de headliners Orquesta Buena Vista Social Club, Cheo Feliciciano en La Excelencia zijn nu ook de namen Timbalive, KiT en La Fiesta toegevoegd aan het programma. Met deze nieuwe toevoegingen wordt de Latin Dance Night 2010 in de latinwereld al de editie met het 'sterkste programma ooit' genoemd.

Timbalive (Miami)
Deze tien mannen uit Miami hebben met hun Cubaanse muziek al veel bereikt. De cd 'From Miami a la Habana' is in verschillende landen genomineerd en heeft over de hele wereld in de top 10 gestaan. Inmiddels is Timbalive begonnen aan hun eerste grote wereldtour, waarbij ze speciaal naar Nederland komen voor de Latin Dance Night.

KiT (Curaçao/Nederland)
Kuenta I Tambú speelt een moderne en zeer eigenzinnige versie van de traditionele afro-Antilliaanse Tambú. Dat betekent opzwepende percussie en zang in een spannende combi met keyboards en elektronica. Voeg daarbij de latin (street) dansers en je weet dat het warm gaat worden.

La Fiesta (Nederland)
Deze Nederlandse band heeft al vele zalen op zijn kop gezet, en zal dit ook zeker doen op de Latin Dance Night. Salsa, merengue, bachata, soca en reggae; de zes mannen spelen het moeiteloos. Net als op het Rotterdams Zomercarnaval steken zij onder andere bekende nummers in een exotisch jasje.

In totaal staan er zeven bands op de Latin Dance Night. De komende weken worden er nog nieuwe acts en dj's bekend gemaakt via de website www.latindancenight.nl

Meer dan muziek
De Latin Dance Night betekent sinds een aantal jaren veel meer dan alleen maar muziek. DJ's, dansdemonstraties, workshops, cocktails, massagesalon, winkels en talloze tropische eetgelegenheden maken deze nacht voor alle liefhebbers van latin, salsa en warme oorden overcompleet!

////////////////////////////////////