Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 28 oktober 2010

Openingsshow en tentoonstelling Hoedenwedstrijd

Bij Kunstuitleen Utrecht: 6 november t/m 31 december 2010

De hoedententoonstelling en -wedstrijd 'Met de Hoed de Wereld Rond' vindt dit jaar plaats bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 in Utrecht. Hier kunnen bezoekers zich verwonderen over de meer dan 30 hoeden van hedendaagse nationale en internationale hoedenontwerpers. Het is zelfs mogelijk om een hoed te kopen. Dit jaar dient Zuid-Amerika als inspiratiebron.

De feestelijke opening van de tentoonstelling 'Met de Hoed de Wereld Rond' vindt plaats op zaterdag 6 november 2010 bij Kunstuitleen Utrecht. Om 14.30 uur is er een speciale modeshow van de ingezonden hoeden die meedingen naar de prijs. Hierbij zal een vakkundige jury aanwezig zijn die een aantal hoeden nomineert voor de hoofdprijs. Iedereen is welkom, en toegang is gratis. Begeleid door Zuid-Amerikaanse klanken kunnen bezoekers na de show de hoedenexpositie voor het eerst bewonderen. Bijzonder leuk zou het zijn als bezoekers tijdens deze feestelijke opening ook een hoofdbedekking dragen, maar dit is geen verplichting.

Jaarlijks organiseert de NHV een wedstrijd/tentoonstelling waarbij alle hoedenmakers worden uitgenodigd een hoed te ontwerpen. Het onderwerp van de eerste reeks is 'werelddelen'. In 2006 werd gestart met het continent Azië. Daarna volgden Afrika, Oceanië en Noord-Amerika. Dit jaar is het thema Zuid Amerika en alle 36 inzendingen zijn hierop geïnspireerd.

De expositie is te zien van zaterdag 6 november 2010 tot en met vrijdag 31 december 2010 bij Kunstuitleen Utrecht. Bezoekers kunnen op hun favoriete hoed stemmen en meebepalen welke hoed de publieksprijs wint. De prijsuitreiking van de winnaars vindt plaats op 22 januari 2011 in het Vechthuis. Voor meer hoedennieuws en informatie over de deelnemers aan dit evenement, kijk op www.hoedenvereniging.nl.

Locatie tentoonstelling 'Met de Hoed de Wereld Rond': Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht T. 030 286 98 91, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl

-----------------------------------



Ingezonden persbericht