Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28-10-2010

NIEUWE SERIE 'FASHION!' DOMINEERT AVRO KUNSTUUR IN NOVEMBER

De AVRO presenteert in de maand november voor het eerst de modemaand. AVRO KunstUur zendt daarom vier weken lang het programma 'Fashion!' uit. De echte modeliefhebber krijgt een uniek kijkje in de 'keuken' van gerenommeerde modeontwerpers maar ook van jonge talenten die de opleiding Fashion Design aan het ArtEZ in modestad Arnhem volgen en een plek in de modewereld proberen te veroveren. Elke ontwerper licht een tipje van de sluier op van zijn of haar werkwijze, inspiratiebronnen en drijfveren.

In de eerste aflevering op 6 november neemt Fashion! een kijkje in de werkplaats van succesvol modeontwerpster Mette Visser, designer bij het hippe streetwear merk G-sus. En de ambitieuze student Zonia van Uden leert op school hoe ze zich moet positioneren in de harde modewereld.

Op 13 november is het de eer aan Lonneke Demoed, die al jaren ontwerpt voor het exclusieve luxehuis The People of the Labyrinths, en aan student Peet Dullaert die zijn eigen visie op mode heeft en alles geeft om de top te bereiken.

20 November plaatst Fashion! Nederlands trots Jan Taminiau in de spotlights, die wereldberoemd is met zijn couture creaties. Student Magnus Dekker timmert flink aan de weg om aan de slag te kunnen in de modewereld.

Tweelingzussen Spijkers en Spijkers, die al tien jaar een internationaal succesvol label hebben, laten op 27 november zien hoe het er bij hen achter de schermen aan toegaat. De ondernemende student William Fan is naast zijn studie al druk bezig met het opzetten van zijn eigen mode-imperium.

Mode is meer dan een jurk of een jas: het is identiteit en heeft een geschiedenis. Het creatief team van de Arnhem Mode Biënnale, bestaande uit Judith ter Haar en Twan Meijerink, neemt iedere aflevering de outfits van mensen op straat onder de loep. Wat betekent de kleding die je draagt? Wat zeggen de keuzes die je 's ochtends bij het aankleden gemaakt hebt? Welke onbewuste referenties naar cultuur- en modegeschiedenis maak je?

Fashion!: zaterdag 6 t/m 27 november in AVRO's KunstUur, 17.00 uur bij de AVRO op Nederland 2.