Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 28 oktober 2010

Herfstexcursie Lange Bretten op 6 november

Aan de rand van Geuzenveld ligt een groot natuurterrein in herfstkleuren klaar om te verkend te worden: de Lange Bretten. Op zaterdag 6 november om 12.00 uur mag u meewandelen langs de Schotse Hooglanders en uitgezette Oergeiten in dit natuurterrein.

De Lange Bretten wordt ook wel de laatste stadswildernis van Amsterdam genoemd. Door variatie in grondsoort, hoogte, drukte en vochtigheid zijn er vele soorten planten en dieren te vinden. Landschap Noord-Holland beheert de natuurlijke rijkdom in dit terrein o.a. met behulp van de grote grazers Schotse Hooglanders en Hollandse landgeiten. De geit is erg goed geschikt voor de bestrijding van onder andere wilg, braam en berk. Zo wordt het uitgestrekte rietmoeras opengehouden, rietmoeras is een zeldzaamheid in de omgeving van Amsterdam. Onder leiding van een deskundige gids van het IVN kunt u zaterdag 6 november deelnemen aan een wandeltocht naar de "Wilde beesten in De Lange Bretten". Vertrek is om 12:00 uur op de kleine parkeerplaats aan de Australiëhavenweg, vanaf de Haarlemmerweg direct vóór de spoorlijn. Om circa 14:00 uur zijn we weer terug op het vertrekpunt. Deelname is gratis.

Opgeven voor deze excursie is mogelijk via l.valentijn@landschapnoordholland.nl, maar ook zonder opgave kunt u aansluiten. Landschap Noord-Holland beheert De Lange Bretten in opdracht van stadsdeel Nieuw-West. Het werk van Landschap Noord-Holland in dit gebied wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.