Ingezonden persbericht


Persbericht

Groningen, 28 oktober 2010

Côté Court kortfilmdag

ForumImages, Groningen

Zaterdag 6 november

Aanvang 13.30 uur

Competitieprogramma vanaf 19.30 uur

Sinds jaar en dag vormt de kortfilm een essentieel onderdeel van Ciné Premières. Zaterdag 6 november zijn er tijdens de Côté Court kortfilmdag in ForumImages in Groningen 24 recente Franse kortfilms te zien, waaronder een groot aantal animatiefilms en films die zijn opgevallen op grote festivals als Cannes.

Belangrijk nieuw onderdeel van Côté Court is de competitie. Tien speciaal geselecteerde kortfilms worden beoordeeld door een deskundige jury met André Waardenburg (recensent NRC), Anne van der Pol (sales manager van filmdistributeur Cinéart), Pauline Los (Groninger filmmaakster), onder de bezielende leiding van Frans Westra (ForumImages). Daarnaast kan het publiek haar favoriet bekronen met een speciale publieksprijs. Veel van de regisseurs van de voor de competitie geselecteerde films zijn aanwezig tijdens de kortfilmdag: Rémi Durin, Bania Medjbar, David Alapont, Luis Briceno, Aurélien Vernhes-Lermusiaux en Maud Aupi.

Een greep uit het programma:

Amock - Xavier Goubin, François Vico (8 min)

Twee kunststudenten worden op school geconfronteerd met grote angstaanjagende insecten. Hoe onwerkelijk het ook klinkt, deze film jaagt je de stuipen op het lijf.

Logorama - François Alaux, Hervé de Crécy, Ludovic Houplain, animatie (16 min)

Commercie en merken, logo's en mascottes. Ronald McDonald is een moordlustige clown, de Michelin-mannetjes zijn overwichtige agenten en Mr Pringle is een perverse, wandelende snor. Oscarwinnaar voor beste korte animatiefilm.

De si près - Rémi Durin (12 min)

In een park dommelt een grootvader, terwijl zijn kleindochter aan het spelen is. Achter de ogenschijnlijke rust schuilen echter traumatische herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog...

Pixels - Patrick Jean, animatie (3 min)

De stad New York wordt overgenomen door destructieve 8-bit wezens, tetrisblokken en andere digitale creaturen.

Noot aan de redactie -