Natuurwerkdag verwacht minstens 10.000 mensen

28/10/2010 20:41

Landschapsbeheer Nederland

UTRECHT - Op zaterdag 6 november is het alweer tijd voor de tiende Natuurwerkdag. Ook dit jaar zijn minstens 10.000 deelnemers nodig in het Nederlandse landschap. Van het Duinpark op Texel tot het natuurgebied Erenstein bij het gelijknamige kasteel in Kerkrade. Hoofdorganisator Landschapsbeheer Nederland hoopt landelijk op zoveel mogelijk deelnemers om het jubileum extra feestelijk te vieren.

Voor de Natuurwerkdag (de eerste zaterdag van november) kan iedereen zich opgeven om te werken aan het Nederlandse landschap. "De Natuurwerkdag is alleen mogelijk met de inzet van duizenden betrokken vrijwilligers. Deze ambassadeurs van het landschap maken de Natuurwerkdag elk jaar weer tot een succes", aldus Arno Willems, directeur Landschapsbeheer Nederland. Deelnemers die behalve zichzelf ook vrienden en familieleden opgeven, maken bovendien kans op een geheel verzorgd, ontspannend natuur-uitje in eigen provincie.

De Natuurwerkdag van zaterdag 6 november vindt plaats op meer dan 350 locaties door het hele land. Met activiteiten als bomen knotten, poelen schoonmaken en grienden afzetten is de Natuurwerkdag geschikt voor iedereen die zijn handen uit de mouwen wil steken voor een goed beheerd en natuurrijk landschap. Ook voor kinderen vanaf 8 jaar op speciale kinderlocaties en voor scholieren als maatschappelijke stage. Kijk of er nog plek is op een locatie naar keuze via www.natuurwerkdag.nl

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.natuurwerkdag.nl