Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Grootste Flight Simulator-evenement ter wereld bij Aviodrome op 6 en 7 november

Lelystad, 29 oktober 2010 - Computervliegen, of Flight Simulator vliegen, is populair. Veel mensen in Nederland maken op deze manier hun 'vlieguren', zonder in een echte cockpit te zijn geweest. In het weekend van 6 en 7 november komen deze 'Flight Simmers' samen bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op luchthaven Lelystad, waar zij de bezoekers meenemen op een vlucht door de wereld van het 'bijna-echt-vliegen'.

Bijna echt vliegen
Ruim dertig jaar geleden kwam de eerste Flight Simulator voor de PC op de markt. Er zijn inmiddels veel varianten uitgebracht, maar het principe blijft hetzelfde: in een zelfgekozen vliegtuig realistisch vliegen over een landschap. Het 'computervliegen' is uitgegroeid tot een populaire en uitdagende hobby onder veel luchtvaartfans. Steeds meer mensen slaan hun digitale vleugels uit en ontdekken de sensatie van Flight Simulator vliegen.

Niet te missen
Het Flight Simulator Weekend bij de Aviodrome is het grootste in zijn soort in de wereld. Het evenement is een uiterst geschikte plek om met andere 'Flight Simfans' te netwerken, advies en tips in te winnen over 'Flight Simmen' thuis of om gewoon eens te kijken naar virtuele vliegerij. Uiteraard kunnen ook diverse producten aangeschaft, verkocht en geruild worden om een eigen vliegavontuur thuis direct mogelijk te maken! Ook voor de reguliere bezoeker is het Flight Simulator weekend een beleving. Zo zijn er hele cockpits nagebouwd en geven professionele 'Flight Simmers' demonstraties. Ervaar hoe het is om als piloot virtueel te vliegen, zonder brevet!

Weekend voordeel
Omdat bezoekers in één dag bijna niet uitgekeken kunnen zijn, heeft de Aviodrome voor dit weekend een speciale aanbieding: een weekend passe-partout, met toegang voor beide dagen, voor ¤ 25,-. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is op zaterdag 6 en zondag 7 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over het Flight Simulator Weekend op www.aviodrome.nl en www.fsweekend.com. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.