Ingezonden persbericht


Klein Deventer Winterboek:
nostalgie in optima forma

'De winter spreekt tot de verbeelding. Als de wereld wordt toegedekt met verse sneeuw, onbeschreven sneeuw wordt het lichter in mensenogen.' Het zijn de eerste zinnen uit het voorwoord bij het Klein Deventer Winterboek.

Dit kleurrijke boek, vol met prenten, gedichten en verhalen, wordt op 6 november om 15.00 uur gepresenteerd in de Grote- of Lebuinuskerk. Het boek is een uitgave van ArtNik in Deventer. Kunstenaar Bjarni Skùli Ketilsson (Baski) tekende voor de prenten, de gedichten en verhalen zijn geschreven door diverse auteurs. Het boek ligt vanaf 9 november in de boekhandel en kost 15 euro. Tegelijkertijd vindt ook de opening plaats van de Deventer Expositie Op Winterdoek, een tentoonstelling van de schilderijen van Baski. Speciaal voor deze gelegenheid is er een lied gecomponeerd: Winter in Deventer. De expositie duurt tot en met 28 november en is dagelijks te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur.

Enkele van deze winterschilderijen zullen ook te zien zijn op het Dickens Festijn dat op 18 en 19 december in het schilderachtige Bergkwartier in Deventer wordt gehouden. Baski zal daar als schilder acte de présence zal geven. Ook zal het Winterboek er verkocht worden. Op dit festijn komen circa 160.000 bezoekers af . Volgens uitgever Nico Joosting Bunk (ArtNik Uitgaven) is het Klein Deventer Winterboek een 'prachtig maar bescheiden begin.' Hij zegt: 'Het Winterboek is weer terug. Dat is geweldig. Maar we laten het hier niet bij. Er staat nog veel meer op stapel.'

einde bericht