IVN Nederland


Natuurwerkdag Niënhof: Handen uit de mouwen!

Op de eerste zaterdag van november vindt op meer dan 330 plaatsen in Nederland de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Iedereen kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is dan ook een opknapbeurt van het landschap.

Lekker buiten bezig!
Dit jaar zijn we te gast op landgoed de Niënhof van het Utrechts Landschap, op een deel van het landschap waar nog maar weinigen van jullie geweest zijn, genaamd "De Lage Grond", met voornamelijk essenhakhout.

Wat kun je zoal doen op deze Natuurwerkdag?

We gaan het essenhakhout schoonmaken, dat wil zeggen dat we alles wat er niet in thuis hoort eruit halen. Dit zal grotendeels gaan om het uitslepen van takken. Daarnaast zijn er snoeiwerkzaamheden m.b.v. een takkenschaar en een handzaag. Gereedschap is aanwezig. Zo gaat het deze dag niet meer...

Wie vragen we?

Iedereen en neem gezellig aanhang, familie, buren, kennissen mee.

Wat bieden we?

Je krijgt toegang tot een gebied waar je anders niet mag komen, lichaamsbeweging lekker in de natuur, natuurbeleving, teamgeest, soep na afloop, een voldaan gevoel en dank van het "Utrechts Landschap".

Trek stevige schoenen of laarzen aan!

In verband met de catering ontvangen we graag van te voren een e-mail van de mensen die meedoen (zie link onderaan)

Meer weten over hakhout? Zie bijlage: Hakhout.doc (160 Kb)

6 november 2010 09:00 - 12:00 uur
Plaats: Bunnik
Locatie/vertrekpunt: Landgoed de Niënhof, Grotelaan (naast nummer 16) 3981HC Bunnik.Verzamelen bij de werkschuur van het Utrechts Landschap. Georganiseerd door: IVN Heuvelrug Kromme Rijn
http://www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn