Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groot Holland Paviljoen
TAIPEI INTERNATIONAL FLORA EXPO

Amsterdam, 1 november 2010 - Van 6 november 2010 tot en met 25 april 2011 vindt de Taipei International Flora Expo plaats. Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Taiwan wordt georganiseerd en Taipei is de zevende stad in Azië die een expo van dit formaat voor liefhebbers van tuin en natuur opzet. De Expo verwacht maar liefst 6 miljoen bezoekers en Nederland is groots vertegenwoordigd op het evenement.

Groen in de stad
Als antwoord op de wens van de inwoners van Taipei om meer 'groene' urban spaces te creëren, vindt de Expo midden in het stadscentrum plaats. De Expo is daardoor goed bereikbaar per fiets, metro of shuttle bus, en gemakkelijk te bezoeken voor mensen die slechts een dag in Taipei verblijven. Het thema van de Expo is 'Rivers, Flowers, New Horizons' en het doel is om bezoekers kennis te laten maken met nieuwe ideeën rondom 'groene' initiatieven, en zodoende overall bij te dragen aan de bescherming van de aarde. Daarnaast vinden er tijdens de Expo diverse culturele activiteiten plaats, zoals theatervoorstellingen en concerten.

Holland Paviljoen
Vanuit Nederland zal het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie samen met de Nederlandse promotieorganisaties uit de sierteeltsector (IBC, BBH en PPH) een groot outdoor paviljoen, genaamd 'Holland Garden', verzorgen in de zogenoemde Glabol Garden Area. Gedurende de Expo zal het Holland Paviljoen de Nederlandse tuinbouwsector op verschillende manieren uitgebreid onder de aandacht van de bezoekers brengen.

Nederlandse initiatieven
Naast het paviljoen zijn ook verscheidene Nederlandse merken gevraagd voor deelname aan de Expo, zoals het Nederlandse organisatie Earth Water. Earth Water levert in samenwerking met World Food Program -de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties - een bijdrage aan de oplossing van het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Tijdens de Expo wordt een tailor-made, limited edition van Earth Water geschonken aan de bezoekers van het New Fashion Pavilion. Deze limited edition is tot stand gekomen in samenwerking met Tetra Pak. Op 12 november wordt de Expo-editie van Earth Water gelanceerd door het bekende Taiwanese model Chiling Lin.

Zie ook http://www.2010taipeiexpo.tw/mp.asp?mp=4

Voor meer informatie over Taiwan ga naar www.nunaartaiwan.nl of ga naar Facebook en Twitter.