Ingezonden persbericht


Persbericht, 3 november 2010

Rock the Fridge in SnowWorld Landgraaf
Railslides en backflips in de sneeuw

De zomer van 2010 is inmiddels voorbij en Koning winter nadert met rasse schreden. Na een bewogen Olympisch Jaar (met als hoogtepunt de gouden medaille voor Nicolien Sauerbreij) zijn de professionele skiërs en snowboarders inmiddels begonnen aan het nieuwe seizoen. Op 6 november staat de eerste freestyle wedstrijd op de agenda in SnowWorld Landgraaf. Rock the Fridge is een van de grote freestyle evenementen die komende winter in Landgraaf plaatsvinden, en wordt georganiseerd door s.a.m-Events in samenwerking met "die Ästhetiker".

Slopestyle
Rock the Fridge is een wedstrijd binnen de slopestyle categorie. De wedstrijd wordt georganiseerd in het funpark van SnowWorld (welke overigens het grootste indoor park ter wereld is). In het funpark staan diverse 'obstacles', waaronder rails, kickers (schansen) en boxen. Tijdens de afdaling worden de deelnemers beoordeeld door een jury. Spektakel en vette tricks zijn altijd gegarandeerd bij dit soort wedstrijden. In mei 2010 is de slopestyle discipline unaniem voorgedragen aan het IOC om toegevoegd te worden op de lijst van officiële Olympische disciplines.

Contest
Rock the Fridge begint om 12.00 uur met de twee uur durende slopestyle kwalificatie in het pas vernieuwde funpark. Zeventig boarders en freeskiërs zullen strijden om een plek in de finales, die om 15.00 uur van start gaan. Hier strijden de acht besten om diverse prijzen, waaronder kledingsets, boards, tickets en een aantal geldprijzen. Om 16.00 uur wordt er nog een spectaculaire pro demo gegeven door een aantal sensationele boarders uit de Alpen. Zo komen Steve Gruber en Chris CK Kröll, Mario Wanger naar Landgraaf om hun nieuwste tricks aan het publiek te tonen. 's Avonds vindt er ook nog een filmpremière plaats. De nieuwe snowboardmovie van Pirate Movie Productions "Hooked" zal in Landgraaf vertoond worden. De avond wordt afgesloten met een afterparty, verzorgd door DJ Sticky Dojah.

Deelnemers en toeschouwers
Deelnemers kunnen zich vooraf aanmelden via sam@aesthetiker.com . Op de wedstrijddag zelf kunnen deelnemers zich nog inschrijven bij de stand in de centrale hal van SnowWorld Landgraaf. Deelname aan de wedstrijd kost E 15,- voor jaarkaarthouders en E 30,- voor mensen zonder jaarkaart. Deze prijs in inclusief een dagkaart voor de pistes en startgeld. De filmpremière is gratis toegankelijk. Toeschouwers kunnen het hele spektakel kosteloos bekijken vanuit de speciale toeschouwerzones op de piste.

Programma
12.00 - 14.00 Slopestyle Qualification Jam
15.00 - 15.45 Slopestyle Final Jam
16.00 - 17.00 Pro Boarder Demo
18.30 - 19.00 Award Ceremony
19.00 - 20.00 Pirate Movie Production 'Hooked'
20.00 Afterparty met Dj Sticky Dojah

Noot voor de redactie (