Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 03-11-2010

GERENOMMEERDE ONTWERPERS EN JONGE HONDEN
In het AVRO KunstUur van zaterdag 6 november 2010

Voor een wekelijkse portie beeldende kunst, design en architectuur is de kunstliefhebber bij de AVRO aan het juiste adres. Iedere zaterdagmiddag in AVRO KunstUur prachtige uitingen van artistieke kwaliteit. Nieuw in AVRO KunstUur is de 4-delige serie de 'Gouden Piramide' en de 4-delige serie 'Fashion!' waarin de echte modeliefhebber een uniek kijkje krijgt in de 'keuken' van gerenommeerde modeontwerpers en jong talent.

Fashion! - deel 1/4
Centraal in Fahion! staan ambacht, creativiteit en de kunst van mode. In de eerste aflevering neemt Fashion! een kijkje achter de schermen bij Mette Visser. Mette ontwerpt al jaren voor het populaire streetwear label G-sus en laat zien hoe zij ieder seizoen weer een hippe collectie in de winkels weet te krijgen. Jong talent Zonia leert op haar opleiding Fashion Design aan het ArtEZ hoe ze zich moet positioneren in de harde modewereld.

Gouden Piramide - deel 1/4
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. KunstUur stelt de genomineerden voor en onthult de winnaar op 27 november aanstaande. De genomineerden van 2010 zijn: St. Hermitage aan de Amstel in Amsterdam, Deventer Ziekenhuis met het Jozef Gezondheidscentrum, Technische Universiteit Delft met BK-City, Dr. Schaepmanstichting met de transformatie van een kerk tot Daltonbasisschool in Hengelo en Stichting Ronald McDonald Centre met het gelijknamige sportcentrum voor jongeren met een handicap in Amsterdam.

Art 2 see: 'A Romantic View', Hermitage St. Petersburg, Rusland. Tot en met 6 februari 2011

4 Art
Kunstcriticus en schrijver Hans den Hartog Jager bezoekt de tentoonstelling en het atelier van beeldend kunstenaar Berend Strik. In museum Het Valkhof in Nijmegen is een grote overzichtstentoonstelling. Strik's doeken zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Volgens hem is de werkelijkheid immers ook gelaagd.

The One Minutes
Studenten van de Nederlandse Kunstopleidingen maken een video van exact eìeìn minuut over het begin van hun geschiedenis.

De La Mar - deel 3/6
'DeLaMar' vertelt de geschiedenis en heropening van het beroemde DeLaMar theater in Amsterdam. In het nieuwe DeLaMar Theater werd theatergeschiedenis geschreven. In deze derde aflevering komen oud AVRO-coryfeeën als Mies Bouwman aan het woord, maar ook nieuwe DeLaMar-habituées als Willem Nijholt, Friso Wiegersma en Gerard Cox.

KunstUur, 6 november 2010 om 17.00 uur bij de AVRO op Nederland 2.