Ingezonden persbericht


Zaterdag Latin Dance Night: Programma compleet

O.a. Orquesta Buena Vista Social Club®, Cheo Feliciano en La Excelencia tijdens 17e editie in De Oosterpoort

Het programma van de zeventiende Latin Dance Night, aanstaande zaterdag in De Oosterpoort Groningen, is compleet. Deze week is de Nederlandse band Latin Adventure toegevoegd aan het programma die onder andere bestaat uit de wereldberoemde Cubanen van Orquesta Buena Vista Social Club®, legende Cheo Feliciano en de jonge en energieke band La Excelencia. Deze grote namen zorgen er al sinds geruime tijd voor dat deze zeventiende editie in de latinwereld als editie met het 'sterkste programma ooit' gezien wordt.

Orquesta Buena Vista Social Club® (Cuba)
De muzikanten van de Buena Vista Social Club zijn voorbeelden van de enorme diversiteit en vitaliteit van de Cubaanse muziek. Hoewel legendes als Ibrahim Ferrer er niet meer zijn vullen de overige leden van het orkest uit Havana nog steeds concertzalen in de wereld met onweerstaanbare ritmes en melodieën.

Cheo Feliciano (Puerto Rico)
Levende legende Cheo Feliciano staat bekend als één van de zeldzame salsa-zangers met een bariton stem. Zijn diepe stem en snelle improvisatiekunsten maken hem een favoriet onder het Latino publiek. Zijn eerste album 'Cheo' bevatte de hits 'Anacona' en 'Mi Triste Problema' en brak alle verkoop records in de Latino muziek.

La Excelencia (New York)
Deze jonge en energieke salsaband uit New York speelt al jaren voor uitverkochte zalen met hun ongepolijste hardcore salsa. De in 2009 uitgebrachte cd "Mi tumbao Social", werd door salsacritici uitgeroepen tot 'beste salsa cd van 2009'!

Naast deze drie headliners spelen ook Timbalive (Miami), KiT (Curaçao), La Fiesta (Nederland) en Latin Adventure (Nederland) op de Latin Dance Night 2010.

Meer dan muziek
Tussen 20.00 en 03.00 verandert De Oosterpoort zaterdag in een tropisch dorp met toppers uit de (inter)nationale salsa- en latinwereld. Een avond waar gedanst, geflaneerd, gegeten en gedronken kan worden. De Latin Dance Night staat echter sinds een aantal jaren voor veel meer dan alleen maar muziek. DJ's, dansdemonstraties, workshops, een cd-winkel, dansschoenenzaak, en traditioneel schaafijs en Zuid-Amerikaans eten maken deze nacht voor alle liefhebbers van latin, salsa en warme oorden overcompleet.

Voor meer informatie, timetable en kaartverkoop kijk op www.latindancenight.nl

/////////////////////////////////////