Ingezonden persbericht


Persbericht

Lopen over water is mogelijk!
zaterdag 6 november tijdens de museumnacht

Nee, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Want tijdens de n8 is lopen over water mogelijk! Trotseer voor de deur van het Bijbels Museum de wetten van de natuur en steek zelf het water van de Herengracht over. Natuurlijk zonder een nat pak te krijgen...

Kom kijken of beleef dit wonder zelf tussen 19.30 en 22.30 uur. Meer wonderen beleven? In het Bijbels Museum verander je tijdens de n8 water in wijn, zijn er goddelijke bible burgers te proeven en schep je in 7 uur samen met een kunstenaar een nieuwe wereld. Kijk op www.bijbelsmuseum.nl of www.n8.nl voor meer informatie.

Het programma sluit aan bij de tentoonstelling Wonder boven Wonder, die t/m 30 januari in het museum te zien is.

Volledig programmaoverzicht van het Bijbels Museum tijdens de n8:

19.30 - 22.30 uur: Lopen over water
Trotseer de natuurwetten en maak een spectaculaire wandeling over de gracht!

20.00 - 22.00 uur: Water in wijn veranderen
Het wonder van de wijn. Doe mee met de snelcursus wijn maken, dan zit je nooit meer zonder. Dit programmaonderdeel wordt verzorgt door wijngaard Amsteltuin.

22.30-01.30 uur: Mozes en de slang
De profeet Mozes liet de farao flink schrikken toen de staf in een slang veranderde. Overwin je angst en laat je fotograferen met een levende Boa.

00.00 uur: Muren van Jericho
De muren van Jericho stortten in door luid trompetgeschal. Was het een wonder? Blaastrio Forti - Dikeman - Matzumoto onderzoeken de effecten van hun muziek.

19.00 - 02.00 uur: Schep je eigen wereld
Is de wereld echt in zeven dagen geschapen? Schep samen met een kunstenaar een nieuwe wereld in 7 uur. Dit programmaonderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door wijngaard Amsteltuin.

19.00 - 00.00 uur: 10 wonderen in 25 minuten
Meer weten? Laat je meenemen langs 10 kunstwerken in de expositie Wonder boven Wonder - outsiderkunst en bijbelverhalen.

19.00 - 02.00 uur: Wonderbare spijziging
Eten en drinken, genoeg voor iedereen. Proef de goddelijke bible burger in het souterrain en op het tuinterras van het museum.