Gemeente Leeuwarden

Project Wijkidee: Theaterspektakel Nijlân

De Leeuwarder wijk Nijlân viert zaterdag het 50-jarig bestaan van de wijk met een theaterspektakel. Om 15.30 en 19.30 uur neemt Theatergroep Vet Cool de bezoekers mee in een tijdreis door Nijlân. Initiatiefnemer Sylvia Rinsma ontving een Wijkwaardebon van de gemeente Leeuwarden voor haar idee om het jubileum in de wijk te vieren met een theaterspektakel.

De voorstelling bevat anekdotes mede gebaseerd op het boek 50 jaar Nijlân dat dit jaar is uitgekomen. Het stuk vertelt over het ontstaan van de wijk en de gebeurtenissen door de jaren heen. Hoofdrolspelers zijn Cees en Priscilla die vanuit het westen van het land willen verhuizen naar Leeuwarden en zich willen vestigen in de wijk Nijlân. De toegang is gratis, inwoners van Leeuwarden zijn van harte welkom en de voorstelling is geschikt voor jong en oud.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering.

Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën. Voor meer informatie: www.leeuwarden.nl/wijkidee


-----------------------------------


Noot voor de redactie

Uw redactie is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn:

Zaterdag 6 november, tent op het veld tussen Antillenweg en Prinsessenweg.

Voorstellingen: 15.30 tot 16.45 uur en 19.30 tot 20.45 uur.


Noot voor de redactie,

Gemeente Leeuwarden