Ingezonden persbericht


(klik hier voor de tekstversie.)
Persbericht 4 november 2010

Leids Museumweekend Muziek in het Museum swingt!

Zeven musea gratis en een weekend vol muziek zijn de ingrediënten van de vierde editie van het Leids museumweekend Muziek in het Museum. De Leidse musea bieden op 13 en 14 november een podium aan meer dan zestig concerten met een grote diversiteit aan amateur-muzikanten uit Leiden en omstreken. Van jazzband tot dwarsfluitensemble, van wereldmuziek tot levenslied en van orkest tot klezmerband.

In Museum Boerhaave zingt een koor in het anatomisch theater, er klinkt popmuziek uit de Egyptische tempel van Rijksmuseum van Oudheden en jazz tussen de dinosaurusskeletten in Naturalis. Het levenslied van de Zangeres Zonder Naam is de inspiratiebron voor de muzikanten in Museum De Lakenhal en in het SieboldHuis ontmoet de westerse muziek het land van de rijzende zon. In Museum Volkenkunde wordt een muzikale reis rond de wereld gemaakt en de wintertuin in Hortus botanicus Leiden is het decor voor sfeervolle concerten.

De voorgaande edities van Muziek in het Museum waren een groot succes, zowel voor de muzikanten als de 15000 bezoekers. BplusC, waar de Leidse muziekschool onder valt, zorgt voor een belangrijk deel van het programma. Daarnaast zijn er concerten van koren, bands en muziekverenigingen uit Leiden en omgeving. Het museum dient als bijzonder podium, maar ook als inspiratiebron voor muzikanten. Muziek in het Museum maakt voor de bezoekers een hele andere beleving van het museum mogelijk. Een unieke samensmelting tussen twee culturele uitingen die u niet mag missen.

Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, SieboldHuis en Museum De Lakenhal zijn het hele weekend gratis toegankelijk. De concerten vinden plaats tussen 12.00 en 16.30 uur.

Houdt de website www.muziekinhetmuseum.nl in de gaten voor het actuele programma.

Muziek in het Museum wordt mede mogelijk gemaakt door BplusC, Fonds 1818, VSBfonds en Gemeente Leiden.