Gemeente Rheden

Sportweek vol respect

De gemeente Rheden organiseert in de tweede week van november de "Sportweek Vol Respect". Via diverse sportmarkten kunt u kennis maken met sportverenigingen en organisaties in de gemeente en kijken of er iets voor u bij zit. Daarnaast is er een avond voor de sportverenigingen en reiken we voor het eerst sportprijzen uit. Centraal thema tijdens de week is respect en fair play.

Al vele jaren organiseert de gemeente een Week Vol Respect. Tijdens deze week staat centraal hoe we met elkaar omgaan. Vorig jaar stond het onderwijs centraal en zijn er activiteiten georganiseerd binnen het onderwijs zoals een scholierendebat. Dit jaar koppelen we deze week aan de eerste sportweek van de gemeente Rheden en staat de sport centraal. Binnen de sport is het thema respect en fair play immers vaak een hot item.

Sportmarkten

Maar de Sportweek Vol Respect is niet alleen gericht op het thema fair play. We willen graag dat meer mensen gaan bewegen, bijvoorbeeld via de sport. Daarom zijn er tijdens de week drie sportmarkten waarop de bewoners van de gemeente kennis kunnen maken met sportverenigingen en ander sportaanbod in de gemeente. Op zondag 7 november is er een sportmarkt in Rheden, op woensdag 10 november in Velp en op zaterdag 13 november in Dieren. De kennismaking zal niet alleen bestaan uit folders en ander papier, maar ook uit demonstraties van verenigingen. Een onderdeel van alle sportmarkten is verder het USX-spektakel met pannavoetbal, streetbasketbal, streetdance en dergelijke.

Verenigingen

De sportverenigingen spelen een belangrijke en centrale rol in het gemeentelijke sportbeleid. We nodigen de verenigingen daarom uit om op maandagavond 8 november met ons en elkaar van gedachten te wisselen over de plek van de verenigingen. We willen op die avond kort het gemeentelijke sportbeleid presenteren, maar vooral met de verenigingen in gesprek over de kansen en mogelijkheden. Aan het centrale thema 'de ondernemende vereniging' worden allerlei aspecten opgehangen waar de vereniging mee te maken krijgt. Ook lanceren we een fair playproject voor de verenigingen.

Sportverkiezingen

Op vrijdagavond 12 november huldigen we voor het eerst sportmensen uit de gemeente Rheden. Tijdens een gezellige avond wordt bekend gemaakt wie gekozen zijn tot sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Daarbij is er een categorie voor topsport, waarbij de prestatie centraal staat en een categorie voor de breedtesport, waarbij vooral het aspect fair play/respect centraal staat. Natuurlijk wordt de sportvrijwilliger in het zonnetje gezet en ook het sportiefste raadslid mag op het podium komen.

U kunt nog mensen of teams nomineren! Stuur uw suggestie met een toelichting waarom u vindt dat die persoon of het team in aanmerking moet komen voor een sportprijs naar p.appels@rheden.nl.

De uitreiking van de prijzen wordt omlijst door een programma waarin ook de lokale amateurkunst een rol speelt.

Vv Rheden - NEC (am)

Op zondag 7 november speelt vv Rheden in de hoofdklasse tegen de amateurs van NEC uit Nijmegen. De start van de Sportweek Vol Respect vindt plaats rond deze wedstrijd. Rond de wedstrijd is de sportmarkt te bezoeken en na de wedstrijd praten we na over de wedstrijd en vooral hoe het rond en in de wedstrijd gesteld stond met de fair play en het respect voor elkaar.

Naast al deze activiteiten gebeurt er nog meer. Zo zullen op maadag 8 november bij scholen en het gemeentehuis vlaggen worden opgehangen en speciale tegels met het lieve heersbeestje, het symbool van de strijd tegen zinloos geweld, worden geplaatst. Een overzicht van het programma staat hiernaast.

Programma Sportweek Vol Respect

Zo. 7 november Sportmarkt Rheden

Activiteiten rond wedstrijd vv Rheden - NEC (am)

Ma. 8 november Vlaggen hijsen, tegels plaatsen e.d. op diverse plaatsen

Verenigingsavond (Schouwburg Theothorne, Dieren)

Wo. 10 november Sportmarkt Velp

Vr. 12 november Sportverkiezingsavond (Schouwburg Theothorne, Dieren)

Za. 13 november Sportmarkt Dieren

Meer informatie?

Sportmarkten: Roel Hazenberg (GSF): roel.hazenberg@gelderland-sport.nl

Andere onderdelen: Paul Appels (gemeente): p.appels@rheden.nl

Wie verdient een Rhedense sportprijs?

Tijdens de Sportweek Vol Respect worden voor het eerst sportprijzen uitgereikt aan mensen en teams die iets opvallends hebben gedaan op sportgebied. Daarvoor kunnen we ook uw hulp gebruiken! Geef aan ons door wie volgens u een prijs zou moeten krijgen.

Er zijn verschillende categoriën. Bij de topsportman, de topsportvrouw en het topsportteam staat vooral de prestatie centraal. Bij de breedtesportman, de breedtesportvrouw en het breedtesportteam gaat het om andere zaken. Dit jaar speelt bijvoorbeeld het aspect fair play een belangrijke rol bij de uiteindelijke keuze.

Kent u iemand die een topprestatie heeft geleverd of die om een andere sportieve reden in het zonnetje gezet moet worden, laat het ons weten. Als uw nominatie uiterlijk maandag 1 november bij ons binnen is, nemen we hem mee in de keuze. En uiteraard bent u van harte welkom om op vrijdag 12 november de prijsuitreiking bij te wonen in schouwburg Theothorne in Dieren.

U kunt uw nominatie sturen aan:

Gemeente Rheden

t.a.v. Paul Appels

Postbus 9110

6994 ZJ De Steeg

Of via mail aan: p.appels@rheden.nl