Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Boerhaave Wijzer over DNA: hoe gevoelig zijn we?

Gratis publieksmiddag in Museum Boerhaave Wijzer over DNA: hoe gevoelig zijn we?

Publicatiedatum: 2 november 2010 | NIEUWSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Research, Onderwijs en opleidingen

Op zondag 7 november kunt u in Museum Boerhaave voor het vierde achtereenvolgende jaar de gratis publieksvoorlichtingmiddag onder de noemer `Wijzer over DNA' bezoeken. DNA is de drager van erfelijke informatie en bevat de code van het leven. Door de jaren heen beschadigt DNA en sterven onze cellen langzaam af. Enerzijds is dat goed, want de aftakeling van het lichaam beschermt ons. Anderzijds leidt dit proces tot veroudering.

De geïnteresseerde leek kan deze middag drie lezingen bijwonen. Dr. H. Vrieling (LUMC, Toxicogenetica) vertelt over `Kankertherapie op maat', Dr. A. el Ghalbzouri houdt een lezing over `Ontwikkelingen van therapie tegen huidkanker in het laboratorium' en een dr. M. Katan (Erasmus MC, Gezondheidswetenschappen) houdt een voordracht over feiten en fabels rondom genetisch gemodificeerd voedsel in relatie tot kanker en andere gezondheidsproblemen.

U bent van harte welkom op deze gratis publieksmiddag. Ontvangst en registratie is van 12.30 tot 13.00 uur. De middag zelf duurt tot 16.30 uur. Voor meer informatie en inschrijven gaat u naar de website van het Medisch-Genetisch Centrum Zuid-West Nederland. (www.medgencentre.nl)

Deze publieksmiddag wordt georganiseerd door het Medisch-Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC). Het MGC is een initiatief van het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus MC. Het MGC is een onderzoeksschool die zich bezighoudt met onderzoek en onderwijs in de medische genetica.

Locatie: Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden