RTL Group

Pop- en R&B-zangeres Kat Deluna zondag in 'So You Think You Can Dance'

De Amerikaanse pop- en R&B-zangeres Kat Deluna treedt aanstaande zondag live op in het populaire RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Op een mix van haar vorige single 'Push Push' en haar nieuwe nummer 'Party o' Clock brengen de tien overgebleven dansers Chico, Eldrick, Enora, Floris, Hettie, Lorenzo, Lise, Natascha, Raquel en Stefano een vette groepschoreografie.

De strijd, stress en concurrentie gaat zondag uiteraard onverminderd verder. Vanaf nu dansen de kandidaten niet meer in de bekende koppelsamenstelling maar vormen ze willekeurige duos. Zo dansen Natascha en Floris samen een hiphop lyrical, storten Enora en Eldrick zich op een jazz-choreografie, doen Lise en Stefano een moderne dans, laten Raquel en Chico een tango zien en dansen Hettie en Lorenzo een hiphop fast. Een ander nieuw element in de show zijn de solo-optredens van alle dansers. Hiermee vervalt de Dance for your life-ronde. Zowel bij de koppeldans als bij de solo worden de kandidaten individueel beoordeeld. Verder heeft de jury geen doorslaggevende rol meer bij welke danser en danseres definitief het podium moeten verlaten. Het is nu de kijker die volledig beslist.

De toptalenten gaan tot het uiterste, maar slechts één van deze kandidaten zal tijdens de finale op 28 november aanstaande verkozen worden tot meest favoriete danser van de Lage Landen met de daarbij behorende dansopleiding naar keuze, die felbegeerde geldprijs van 25.000 euro en de hoofdrol in 'Body Language', de eerste, echte dansfilm van de Lage Landen.

Uitzending: RTL 5, elke zondag, tussen 19.55 uur en 22.00 uur. Herhaling: RTL 5, elke maandag, tussen 22.30 uur en 23.30 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.