KRO

KRO Brandpunt met Youp van het Hek over zijn oorlog tegen helpdesks en wachttijden

Uitzenddatum: 07/11/2010

Zondag 7 november (22.15 uur, N2) praat KRO Brandpunt met Youp van het Hek over zijn gevecht tegen IT bedrijven, helpdesks en wachttijden. Verder in deze uitzending een portret van de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied waar Harry Mulisch zijn laatste rustplaats vond. Tot slot volgt Brandpunt kinderen bij hun strijd tegen de overtollige en levensgevaarlijke kilo's.

Youp van t Hek staat avond aan avond in een uitverkocht Carré. De rest van de tijd is hij druk met zijn gevecht tegen IT bedrijven, helpdesks en wachttijden. Wat begon met een paar twitters over de mobiel van zijn zoon die maar niet gerepareerd werd, groeide uit tot een oorlog op meerdere fronten. De man die ooit het biermerk Buckler en plooirokken de nek omdraaide door zijn harde grappen, heeft in T-Mobile een nieuw doelwit gevonden voor zijn continue ongenoegen over het Nederland van vandaag. Maar wanneer gebruikt Van `t Hek zijn macht voor echt belangrijke zaken? KRO Brandpunt wacht hem op na de voorstelling. Het wordt een scherp gesprek.

Harry Mulisch rust vanaf zaterdag op Zorgvlied, dodenstad aan de Amstel. Wie hier ronddwaalt, dwaalt door ons collectieve geheugen. Van Oscar Carré tot Annie M.G. Schmidt, van Herman Heijermans tot Harry Mulisch. Een hiernamaals vol met onsterfelijke beroemdheden. Brandpunt brengt een bezoek aan de Amsterdamse begraafplaats met acteur en regisseur Jeroen Krabbé. Hij verfilmde Mulisch' meesterwerk `De Ontdekking van de Hemel' en was bevriend met de schrijver. Niet alleen liggen veel van zijn vrienden op Zorgvlied begraven, hij hoopt er zelf ook ooit zijn laatste rustplaats te vinden.

Kinderen in Nederland blijven maar dikker worden, en niet zomaar dik, maar veel en veel te dik. Met grote gevolgen. Nieuwe cijfers laten zien dat inmiddels 12.000 kinderen in ons land levensgevaarlijk dik zijn. Wie als kind veel te zwaar is, heeft een probleem, want je komt er op latere leeftijd nauwelijks meer vanaf. En als dat dan al lukt, is er een grote kans dat het weer terug komt. Als ouders niet goed opletten, zijn kinderen veroordeeld tot een levenslang gevecht tegen de kilo´s. Brandpunt volgt Linda en Tamiera bij hun strijd tegen de kilo's.

KRO Brandpunt, zondag 7 november, 22.15 uur, Nederland 2