Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, vrijdag 29 oktober 2010


- Persbericht -

Voor wie kies je? Voor Socrates, Jezus of Boeddha?

Interactief debat naar aanleiding van het nieuwe boek van Frédéric Lenoir

De ondogmatische opvattingen van Socrates, Jezus en Boeddha zijn vandaag de dag nog steeds actueel bij het beantwoorden van universele vragen als: hoe wordt een mens gelukkig? Wat is echte vooruitgang?En hoe kunnen we in harmonie met elkaar leven? IKON-presentatrice Annemieke Schrijver gaat in een openbaar interview met Huub Oosterhuis (theoloog en dichter), Joep Dohmen (hoogleraar filosofie) en Han de Wit (zen-leraar en godsdienspsycholoog) op zoek naar de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen Socrates, Jezus en Boeddha. Zondag 7 november om 16.00 uur in de Rode Hoed.

Eind oktober verscheen het boek Socrates, Jezus of Boeddha van de Franse filosoof en godsdiensthistoricus Frédéric Lenoir bij Uitgeverij Ten Have. Voor Lenoir zijn zij drie leermeesters bij uitstek in de huidige crisis, die volgens hem niet alleen economisch en financieel, maar ook filosofisch en spiritueel is. Zijn boek vormt het uitgangspunt voor een gesprek tussen Huub Oosterhuis, Joep Dohmen en Han de Wit onder leiding van Annemiek Schrijver. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te discussiëren.

Organisatie: de Rode Hoed en Uitgeverij Ten Have. Datum: zondag 7 november. Aanvang: 16.00 uur, café open 15.00 uur. Kaarten: ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+)via www.rodehoed.nl of aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht-