Ingezonden persbericht


Right To Play met topsporters naar Benin

Den Haag - Van 7 tot en met 15 november 2010 bezoekt een bijzondere delegatie van Right To Play Nederland haar Play to Learn projecten in Benin. De delegatie bestaat uit de topsporters Raemon Sluiter (voormalig tennisser), Imke Schellekens-Bartels (amazone) en twee jongeren, geselecteerd via onderwijspartners van Right To Play. De groep wordt begeleid door twee medewerkers van Right To Play.

Tijdens de reis bezoekt het gezelschap verschillende Right To Play projecten op scholen, ontmoet de lokale jeugd en worden er diverse sportclinics gegeven. Verder staat er een officieel bezoek gepland aan het ministerie van sport. Right To Play wil met deze activiteiten bereiken dat alle deelnemers een goed beeld krijgen van de verschillende projecten en zo hun ervaringen in Nederland kunnen delen met een zo breed mogelijk publiek. Raemon Sluiter en Imke Schellekens-Bartels hopen met hun veldbezoek ook wat meer aandacht en bekendheid te kunnen genereren voor de projecten van Right To Play.

Voor het veldbezoek heeft Right To Play twee jongeren geselecteerd die een sportachtergrond hebben en Right To Play kunnen helpen om nieuwe doelgroepen te bereiken. Tijdens het veldbezoek zullen zij fotomateriaal maken en sportclinics geven. Bij terugkomst zullen de twee jongeren de publiciteit opzoeken en zullen ze presentaties gaan geven op scholen en sport- en jeugdvereniging. Op deze manier wil Right To Play graag nog meer Nederlandse jongeren betrekken bij sport en ontwikkelingssamenwerking.

De projecten in Benin zijn onderdeel van het programma Play to Learn. Right To Play is in 2007 gestart met dit meerjarige regionale programma in Ghana, Benin, Rwanda en Mali. Deze landen hebben te maken met problemen als schooluitval (vooral onder meisjes), slechte kwaliteit van onderwijsmateriaal, gebrek aan effectief voorlichting over HIV/AIDS en ongelijkheid in sekse. In lijn met de Millenniumdoelen zetten de overheden van deze landen zich in voor goed en toegankelijk basisonderwijs. Right To Play ondersteunt deze overheden daarbij. In samenwerking met lokale partners brengt Right To Play het programma Play to Learn waarbij sport en spel het basisonderwijs versterkt.

Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die met sport en spel programma's de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld, wil verbeteren. Sport is een krachtig instrument dat bijdraagt aan fysieke en psycho-sociale ontwikkeling, vrede, gezondheid en onderwijs. Right To Play leidt vrijwilligers uit lokale gemeenschappen op tot Coaches, om de verschillende programma's uit te zetten in 20 landen die zijn getroffen door oorlog, armoede en ziekte. Right To Play Nederland houdt zich bezig met voorlichting en fondsenwerving voor de uitvoering van projecten van Right To Play in Afrika, Azië en het Midden Oosten. Kijk voor meer informatie op www.righttoplay.nl
---